HPK yllätti HIFK:n viime hetkien maalilla Naisten Liigassa, KalPa tyrmäsi Lukon − "Saimme vastustajan turhautumaan viemällä heiltä aikaa pois"

Naisten Liiga / Uutinen
Oona Koukkula iski voittomaalin HIFK:ta vastaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten Liigan lauantaikierroksen isoin yllätys nähtiin Hämeenlinnassa, kun emäntäjoukkue nappasi täyden pistepotin HIFK:lta. KalPa kylvetti Lukkoa tylysti ja Ilves nollasi Team Kuortaneen.

Lauantaina pelattiin jälleen yksi Naisten Liigan ottelukierros ja sarjan kaikki kymmenen joukkuetta olivat tositoimissa. Sarja näytti molemmat puolensa, sillä viisi kamppailua tarjosivat paitsi viihdyttäviä ja tasaisia vääntöjä, myös yhden häkellyttävän ryöpytyksen.

Kärpät−TPS 2−3

Kotijoukkue meni johtoon, kun hyvän ottelun pelannut Oona Havana nosti rystyllä rankkarista kiekon ohi Suvi Saarisen. TPS tuli kuitenkin tasoihin Pauliina Salosen navakalla laukauksella.

Suvi Saarinen torjui voiton TPS:lle.
Kuva © Timo Savela

Kati Asikaisen merkitys kärppämaalilla korostui ottelun edetessä, mutta hänkään ei voinut estää Uchechi Udehia tekemästä turkulaisten johto-osumaa. Salonen oli rankaista välittömästi toistamiseen edellisen maalin jälkeen, mutta ottelun tuomaristo hylkäsi sen maalivahdin häirintänä.

Emma Ekoluoman tasoitus ei riittänyt Kärpille, sillä Ellie Wallace viimeisteli TPS:n voittolukemat kolmannessa erässä.

Ilves−Kuortane 3−0

Tarkassa kamppailussa pelattiin myös paikoin melko fyysisesti ja laidatkin ryskyivät. Sekä Ilveksen Melisa Mörönen että Kuortaneen Emilia Kyrkkö olivat maaleillaan tehtäviensä tasalla läpi pelin.

Melisa Mörönen torjui nollapelin.

Lopulta Ilves löysi maalihanan aukaisunapin ja kirmasi vastustamattomaan voittoon. Anniina Kaitala iski tehot 1+1 ja Mörönen torjui nollapelinsä eteen 17 kertaa. Kuortaneen Kyrkkö koppasi hurjat 43 kiekkoa.

KalPa−Lukko 15−2

KalPa oli ennakkoon valtava suosikki Lukkoa vastaan, mutta totuus paljastui kenties vieläkin rajummaksi. Kuopiolaiset takoivat taululle hurjat lukemat, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

Jenna Kaila nautiskeli tehot 3+3, Kaisla Kortelainen 4+1 ja liuta pelaajia iski neljä tai kolme pistettä. Lukon Maija Koski oli tehoillaan 1+1 mukana joukkueensa molemmissa maaleissa. Syöttöpiste oli Koskelle 500. piste Lukon riveissä.

Jenna Kaila oli kovalla pelipäällä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

HPK−HIFK 5−4

Kierroksen suurin yllätys koettiin, kun HPK nappasi Hämeenlinnassa pisteet mestarisuosikki HIFK:lta. Ratkaisumaalin iski ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla HPK-pakki Oona Koukkula.

− Oli aluksi vähän semmoinen tunne, että meniköhän se maaliin. Kun tuomari näytti, että menihän se niin kyllä siitä hyvä fiilis tuli, hehkutti ratkaisija.

HIFK johti ottelua jo 3−0 sekä 4−1, mutta emäntäjoukkue kampesi itsensä tasoihin ja lopulta ohi. Michaela Pejzlová teki helsinkiläisille tehot 2+1 ja Jade Mäkivaara HPK:lle kaksi maalia.

Jade Mäkivaara iski kahdesti HIFK:n verkkoon.

− Oli vaihtelevaa. Hyviä ja huonoja hetkiä sekä itsellä että joukkueella. Saimme loppuun vielä viimeisen puristuksen. Saimme vastustajan turhautumaan viemällä heiltä aikaa pois. He eivät päässeet tekemään haluamiaan asioita, Koukkula analysoi.

RoKi−Kiekko-Espoo 0−4

Kiekko-Espoo piti kiinni ennakkosuosikin asemastaan Rovaniemellä, vaikka ottelun alku olikin numeroiden valossa tasainen. Kuitenkin, kun espoolaisryhmä sai maalihanansa auki ottelun puolivälissä, ratkesi peli nopeasti. Tea Villilä, Reetta Valkjärvi ja Anni-Elina Montonen rokottivat RoKia reilun kahden minuutin aikaikkunassa.

Valkjärvi osui vielä kertaalleen kolmannessa erässä. Tiia Pajarinen sai nollapelinsä kymmenellä torjunnalla, kun taas Janika Järvikari emäntien maalilla koppasi 45 kiekkoa.

Muokattu: 22.10.2022, kello 17.49: Kuvia lisätty.

Muokattu: 22.10.2022, kello 18.57: Pääkuva vaihdettu ja RoKi−Kiekko-Espoo-peli päivitetty.

» Lähetä palautetta toimitukselle