HPK solmi sopimuksen kazakstanilaispuolustaja Valeri Orehovin kanssa

LIIGA / Uutinen
Kazakstnailla kulki MM-kisoissa.
Kuva © Samuli Huikuri
Orehov on vasta liigahistorian toinen kazakstanilaispelaaja. Hän edusti maataan myös tämän vuoden MM-kisoissa.

Valeri Orehov, 21, liittyy HPK:n vahvuuteen ensi kauden kattavalla sopimuksella. Puolustaja on kiekkoillut koko tähänastisen uransa Barys Nur-Sultanin organisaatiossa.

Neljän viime kauden aikana 150 KHL-ottelua pelannut Orehov pelasi myös kolme ottelua Kazakstanin joukkueessa Riiassa pelatuissa MM-kisoissa.

− Valeri on nuori, kovan potentiaalin omaava pelaaja kansainvälisille kentille asti. Hän on taitava kiekon kanssa, hyvä luistelemaan ja meidän pelitapaamme tärkeä palanen avauspeliä ajatellen. Valeri on myös aktiivinen ja aggressiivinen kamppailija kaksinkamppailussa ja puolustuspelissä, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola sanoo tiedotteessa.

Orehov on Liigan historian toinen kazakstanilaispelaaja. Ensimmäinen oli Igor Kuznetsov, joka pelasi aikanaan niin ikään hämeenlinnalaisjoukkueessa. Kuznetssov ei pelannut Suomessa enää syksyllä 1991, jolloin Kazakstan oli itsenäistynyt. Orehov on siis ensimmäinen itsenäistä Kazakstania Liigassa edustanut pelaaja.

Muokattu: 22.6.2021, kello 13.34: Täsmennetty, milloin Kuznetsov pelasi Suomessa ja että Orehov on ensimmäinen itsenäistä Kazakstania edustava pelaaja Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle