HPK pestasi tulivoimaa ECHL:stä – Matt Marcinew tuo leveyttä kärkiketjuihin

LIIGA / Uutinen
Matt Marcinew kiekkoili täyden NCAA-uran Denverin yliopistojoukkueen riveissä.
Kuva © Richard T Gagnon

HPK täydentää pelaajarinkiään vielä liigakauden kynnyksellä. Seura tiedotti solmineensa yksivuotiset pelaajasopimukset keskushyökkääjä Matt Marcinew'n ja Valtteri Sunin kanssa. 

Marcinew, 27, siirtyy Suomeen ECHL-jäiltä. Hän edusti viime kaudella Indy Fuel -joukkuetta tehoin 23+25. Aiemmin urallaan kanadalainen keskushyökkääjä on pelannut 41 AHL-ottelua kolmen eri joukkueen riveissä sekä täyden neljän kauden mittaisen NCAA-uran Denverin yliopiston joukkueessa.

– Matt täydentää meidän kärkiketjujen keskikaistaa. Hän on hyvin luisteleva ja taitava rightin pelaaja. Matt omaa hyvän pelikäsityksen ja hyvänä aloittajana hän tuo meille lisävoimaa ylivoima- ja hyökkäyspeliin, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo seuran tiedotteessa.

Toivolan mukaan Marcinew debytoi todennäköisesti ensi viikolla HPK:n vieraillessa Oulussa. 

HPK:n oma kasvatti Valtteri Suni, 21, puolestaan allekirjoitti ensimmäisen Liiga-sopimuksensa seuran kanssa. Suni on harjoitellut HPK:n kanssa kesän ja taistelee pelipaikasta kauden edetessä. Viime kaudella hänen tililleen kertyi ainoastaan kaksi ottelua HPK:n U20-joukkueen riveissä.

– Valtteri aloittaa kautensa U20-joukkueessa ja Mestis-yhteistyön kautta FPS:ssä. Katsotaan, miten kausi etenee hänen osaltaan, kertoo Toivola.

HPK:ssa tryout-sopimuksella alkukauden pelanneen Joona Monton koejakso ei tuottanut sopimusta loppukaudeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle