HPK nappasi huippusentterin − Petri Kontiola palaa Liigaan

LIIGA / Uutinen
Petri Kontiola palaa pitkältä kansainväliseltä kierrokselta Liiga-jäille.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomeen palaava huippusentteri tarttui hämeenlinnalaisten haaviin yksivuotisella sopimuksella.

Edelliset viisi kautta KHL:ssä pelannut Petri Kontiola, 35, on tehnyt yksivuotisen sopimuksen HPK:n kanssa. Viime kaudella Kontiola pelasi KHL-jäillä Helsingin Jokereissa. 61 runkosarjaottelussa sentteri teki tehopisteet 11+24. Neljässa pudotuspeliottelussa tehopistesaaliiksi jäi yksi maali.

Kontiolalla on maajoukkuetasolta vyöllään kahdet olympialaiset ja kuudet MM-kisat. Palkintokaappi on karttunut kahdella MM-hopealla ja olympiapronssilla.

Seurajoukkuetasolla menestys on karttanut Kontiolaa. Vaikka palkintokaapissa ei olekaan arvometallia seuratasolta, on Kontiola pelannut mittavan KHL-uran: yhteensä 545 ottelua, joissa saldona tehoposteet 120+221. Kesällä 2014 Kontiola teki sopimuksen NHL-joukkue Toronto Maple Leafsin kanssa, mutta pelejä kertyi ainoastaan AHL-joukkue Toronto Marliesissa ja Kontiola palasi kesken kauden KHL:ään Lokomotiviin.

Edellisen kerran Kontiola on nähty liigajäillä kaudella 2006-2007, jolloin Tapparan paidassa pelannut sentteri oli pistepörssin 14. tehopistein 12+35.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola odottaa kokeneelta hyökkääjältä suurta panosta hämeenlinnalaisten pelaamiseen.

– Petri on pelaaja, joka on parhaimmillaan juuri silloin, kun on pakko olla hyvä ja hän pystyy kantamaan vastuuta tärkeillä hetkillä. Hän tuo peliimme Suomen kärkilaatua molempiin suuntiin pelatessa ja nimenomaan niissä hetkissä, kun joukkue sitä tarvitsee. Hyökkäyspeliin Petri tuo tarvittavan pelikäsityksen sekä kiekollisen osaamisen, jotta saamme hyökkäyspeliämme kehitettyä tehokkaammaksi.

Kontiola itse odottaa pääsevänsä pelaamaan takaisin Liiga-kentille.

– Viime kauden jälkeen päätin, että en halua enää lähteä ulkomaille pelaamaan. Poikkeustilan vuoksi olen odottanut hieman pidempään pelipaikan kanssa. Nyt on oikea aika liittyä joukkueen mukaan, kun nähtävissä on, että kausi päästään aloittamaan. Kun oli selvää, että pääsemme HPK:n kanssa sopimukseen, päätös oli helppo ja virtaa tuli heti lisää. Todella innoissani tulen takaisin Liigaan.

Käyttäjän lmerilainen kuva

Kommentti: Lauri Meriläinen

HPK ampuu nyt poikkeuksellisen kovilla. Jos Hämeenlinnassa on menestytty, on se pohjautunut omaan pelaajatuotantoon, mutta myös ennen kaikkea muualta hankittujen pelaajien potentiaalin onnistuneeseen ulosmittaamiseen. HPK:ssa pelanneet tähtipelaajat eivät ole olleet tähtipelaajia vielä Hämeenlinnaan saapuessaan.

Tulevalle kaudelle HPK on hankkinut poikkeuksellisen nimekkäitä pelaajia. Ville Koistinen puolustuksessa on iso nimi, vaikka ei Liigan paras puolustaja lähtökohtaisesti olekaan. Juuso Ikonen on nuoresta iästään huolimatta jo taitonsa sekä Liigassa sekä SHL:ssä näyttänyt maajoukkuepelaaja. Jonain vuonna Jesse Mankinen olisi ollut Kerhon kesän selkeä ykköshankinta. Nyt edellä mainittun nelikon jatkoksi lyödään yksi tulevan kauden nimekkäimmistä liigapelureista, Petri Kontiola.

Poikkeuksellisia hankintoja HPK:lle minä tahansa vuonna, mutta erityisesti nyt, kun liigakauden pelaamisen yllä leijuu edelleen tummia pilviä. Puolustava mestari ainakin on valmis ottamaan riskejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle