HPK kylvetti TPS:ää, Kuortaneen Venla Varis torjui ensimmäisen nollapelinsä − "Totta kai se vähän tuntui siinä"

Naisten Liiga / Uutinen
Venla Varis torjui Kärppiä vastaan uransa ensimmäisen nollapelin Naisten Liigassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
HIFK nitisti sinnikkäästi vastaan haranneen Lukon ja HPK vyöryi tylysti yli TPS:n Naisten Liigassa. Sen sijaan Kuortaneen ja Kärppien mittelössä maalivahdit nousivat pääosaan ja 16-vuotias Venla Varis koppasi komean nollapelin. RoKin Janika Järvikari joutui hurjaan kiekkosateeseen.

Naisten Liiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Kuortaneella miteltiin kierroksen tasaisin kamppailu, mutta kenties kummimpia kuului Suomen Turusta, jossa kotijoukkue TPS koki samoista sijoista sarjataulukon puolivälissä kamppailevan HPK:n käsittelyssä selkäsaunan.

HIFK−Lukko 6−2

Helsinkiläiset karauttivat karkumatkalle jo alkumetreillä Siiri Yrjölän ja Julia Liikalan osumilla. Lopulta HIFK johti lähtökohtainen tasoero huomioiden ratkaisevan tuntuisesti 4−0, kun joukkueet siirtyivät viettämään ensimmäistä erätaukoa. HIFK meni ottelussa menojaan, mutta Maija Koski onnistui rikkomaan raumalaisten kuparisen toisessa erässä.

Yrjölä nakutti Lukon verkkoon kaksi maalia.

Vielä päätöserässäkin molemmat joukkueet jatkoivat maalitehtailua, kun HIFK:lta verkkoa pöllytti Anni Pere ja Pinja Koskinen iski toisessa päässä vain hetkeä myöhemmin. Vaikka Lukko sisuuntui avauserästä ja mitteli HIFK:n kanssa sinnikkäästi kahden viimeisen erän aikana koitui ensimmäisessä erässä tullut takamatka vieraiden kohtaloksi.

Miia Vainio koppasi HIFK-maalilla kuusi kutia ja Lukon veräjällä Saara Rintamaa venyi 29 kiekon tielle.

Kuortane−Kärpät 1−0

Ensimmäisessä erässä Kuortane ja Kärpät hyökkäsivät innokkaasti, mutta maalivahdit Venla Varis ja Kati Asikainen nappaisvat kumpikin kymmenkunta laukausta ja pitivät maalilukeman maalittomana.

− Alku oli meidän joukkueelta vähän vaikea, mutta toisen erän puolesta välistä lähtien paransimme tekemistämme ja pystyimme pelaamaan omaa peliämme. Muutaman hyvän tilanteen Kärpät sai ottelun aikana, mutta puolustus pelasi hyvin edessäni, Varis kommentoi tuoreeltaan ottelun jälkeen Jatkoajalle.

Täysosumia ei nähty myöskään toisessa erässä ja siinä missä vielä avauskaksikymppisellä molemmat joukkueet ottivat yhden jäähyn, ei keskimmäisessä erässä nähty senkään vertaa tilastomerkintöjä. Maalivahdit jatkoivat ottelun pääosien esittäjinä. Vasta kolmannen erän alku toi kamppailulle sen ensimmäisen maalin, kun Kuortaneen Peppi-Pauliina Virtanen siirsi emännät edelle.

Kati Asikainenkin torjui lauantaina hyvin.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto

Kuortaneen johto piti loppuun asti, vaikka Kärpät haki tasoitusta vielä ilman maalivahtiakin. 16-vuotiaalle Varikselle 26 torjunnalla nollapeli oli uran ensimmäinen Naisten Liigassa. Nuori veskari aisti saavutuksen lähestyvän viimeisillä minuuteilla. Jännityskin oli läsnä.

− Totta kai se vähän tuntui siinä, mutta luotin joukkueeseen ja se riitti. Antaahan tämä itseluottamusta. Aiemmat ovat olleet sellaisia yhden maalin pelejä ja nyt kun tuli nollapeli, niin onhan se tietenkin hienoa, kuortanelaisten sankarivahti Varis virkkoi.

TPS−HPK 1−9

Ottelussa nähtiin erikoinen käänne jo ensimmäisen erän jälkeen vieraiden johtaessa 4−1, kun molemmat joukkueet päättivät vaihtaa maalivahteja. Avauserässä torjuneet Mila Houni ja Noora Räty tekivät tilaa Tea Koljoselle ja Salla Sivulalle. Heta Seikkula iski hämeenlinnalaisille lisämaalin heti toisen erän alkuun.

Lopulta kotijoukkueelle ei jäänyt mitään sanansijaa, kun HPK rynnisti vastustamattomaan voittoon. Kolmannessa erässä hämeenlinnalaiset kurittivat TPS:ää peräti kahden alivoimamaalin edestä. Turkulaiset eivät esiintyneet tulostaululla edes jäähyjen pitkään aikaan avauserän jälkeen. Ella Välikankaan kaksiminuuttinen ottelun ehtoopuolella muutti asian.

Saimi Lehto oli tehokas TPS:ää vastaan.
Kuva © Timo Savela

Vieraiden tehokkaimpina turkulaisten kylvetyksessä kunnostautuivat kolme pistettä takoneet Karolína Erbanová (2+1) ja Saimi Lehto (1+2) sekä kahden maalin Kiti Seikkula. TPS:n ainoan osuman viimeisteli ykkösketjun laitahyökkääjä Ines Lukkarila.

RoKi−KalPa 0−7

RoKi sai ottelupäivänä mieluisan palaajan kokoonpanoon, kun seuralegenda ja monivuotinen kapteeni Janina Jatkola palasi kolmen vuoden pelitauon jälkeen rovaniemeläisten riveihin ja pääsi edustamaan joukkuetta ensimmäisessä Naisten Liigan ottelussaan.

Vaikka Janika Järvikari torjui hyvin RoKi-maalilla ja nappasi muun muassa Jenna Kailan poikittaissyötöstä lähteneen kudin, ei hän voinut mitään takaiskuille avauserässä. Vilma Sneck puttasi Jenna Hietalan syötöstä johtomaalin ja Liisa Kastikainen kasvatti vierasjohtoa ylivoimalla ennen erätaukoa.

Vielä viime kaudella Hietala viiletti RoKi-paidassa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Toisessa erässä Hietala pujotteli RoKi-puolustuksen kahville ja vei upean soolon päätteeksi KalPan kolmen maalin johtoon viime kauden joukkuettaan vastaan. Kaila onnistui kolmannessa erässä päihittämään vielä avauserässä kiekon eteen ehtineen Järvikarin ja vei vieraat neljän maalin johtoon. Johanna Juutilainen jatkoi KalPan maalintekoa hetkeä myöhemmin.

Lopulta Rovaniemellä ei jäänyt epäselvyyttä voittajasta, kun avauserässä iskenyt duo Sneck−Hietala löi vielä yhden osuman ja Sanni Rantala purjehti laukomaan loppulukemat. Hyvin pelannut Järvikari huhki peräti 64 torjunnan edestä. Tiina Ranne KalPan maalilla selvisi 16 torjunnalla, mutta tietysti pokkasi nollapelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle