HIFK:n ja RoKin naisille tärkeät puolustajien jatkosopimukset

Naisten Liiga / Uutinen
Nelly Andersson jatkaa HIFK:ssa.
Nelly Andersson jatkaa HIFK:ssa, Maria Heinonen puolestaan RoKissa.

HIFK ja RoKi julkaisivat tärkeät puolustajien jatkosopimukset ensi kauden Naisten Liigaa silmällä pitäen. Stadin Gimmoissa jatkaa nuori ja lahjakas Nelly Andersson, RoKin riveissä pysyy kokenut Maria Heinonen.

Toiselle täydelle HIFK-kaudelleen suuntaava 17-vuotias Andersson pelasi keväällä Tyttöleijonissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Naisten Liigan runkosarjassa 23 ottelua toivat oikealta laukovalle puolustajalle tehot 3+5=8. Pudotuspelien 11 ottelussa hän syötti kaksi osumaa.

− Vaikka joukkue on muuttunut viime kaudesta aika paljon, niin se ei silti estä meitä jatkamasta siitä mihin jäätiin viime kaudella. Odotan eniten ensi kaudelta tiukkoja pelejä ja hitsautumista yhteen uuden joukkueen kanssa, Andersson puheli tiedotteessa.

2020-luvun Rovaniemellä vaikuttanut 32-vuotias Heinonen tuo kokemuksensa RoKin takalinjoille myös ensi kaudella. 1+4 tehot viime kauden runkosarjassa tehnyt Heinonen kertoo viihtyvänsä pohjoisessa.

− Rovaniemellä on huikeat puitteet urheilulle ja kaupungissa viihtyy muutenkin. Muutokset joukkueessa ja valmennuksessa otetaan vastaan avoimin mielin ja lähdetään yhdessä tavoittelemaan seurahistorian parasta sijoitusta. Henkilökohtaisesti tavoitteena on panostaa enemmän jääkiekkoon, ottaa seuraavat kehitysaskeleet ja auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin, pakki sanaili.

Myös RoKin päävalmentaja Oona Parviaisella on odotuksensa joukkueen konkariosaston edustajalle.

− Hän pelasi viime vuonna paljon ja tarkoitus on keventää lastia ja tehdä hänestä tehokkaampi. Marialla on hyvä pelisilmä ja luistelu eikä maila ala tärräämään tiukemmassa paikassakaan. Hän on varma suorittaja, kun hänet laittaa kentällä niin tietää mitä saa, luotsi kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle