HIFK:n ja EV Zugin naisjoukkueet poikkeuksellisen kattavaan yhteistyöhön

Naisten Liiga / Uutinen
HIFK:ssa ollaan iloisia yhteistyön tarjoamista mahdollisuuksista.
Kuva © Timo Savela
Joukkueiden tavoitteena on johtaa naiskiekon esiinmarssia. HIFK:lle ja EV Zugille yhteistyö mahdollistaa myös kansainvälisen kilpailun sekä tiedon jakamisen seurojen välillä.

HIFK:n ja sveitsiläisjätti EV Zugin yhteistyö on laajuudeltaan poikkeuksellisen kattava naisjääkiekon parissa. Seurat haluavat ottaa yhdessä harppauksen kohti naiskiekon kirkkaampaa tulevaisuutta.

Yhteistyön ensiaskeleet otetaan marraskuussa, kun joukkueet osallistuvat Sveitsissä järjestettävälle leirille. 16.–19. marraskuuta järjestettävällä leirillä joukkueet harjoittelevat yhdessä, pelaavat näytösottelun ja seminaarin puitteissa jakavat tietoa seurojan välillä.

– Me HIFK:ssa haluamme olla rohkeasti suunnannäyttäjiä ja edelläkävijöitä – myös naiskiekossa, HIFK:n toimitusjohtaja Markus Lindström iloitsee yhteistyöstä.

Myös Zugissa yhteistyöhön lähdetään iloisin ja odottavaisin mielin.

– Kansainvälinen kilpailu on äärimmäisen tärkeää, niin miesten kuin naisten joukkueille. Kansainvälisellä näyttämöllä saa todellisen kuvan siitä, missä seura menee ja sen myötä toimintaa voidaan edelleen kehittää, sanoo EV Zugin toimitusjohtaja Patrick Lengwiler.

Myös joukkueiden päävalmentajat Saara Niemi ja Daniela Diaz odottavat yhteistyötä sekä ennen kaikkea joukkueiden kohtaamista jäällä. 

– Sen lisäksi, että tämä on joukkueelle upea mahdollisuus hitsautua yhteen vielä tiiviimmin, näen tämän myös hienona paikkana kokea kansainvälistä suurseurojen yhteistyötä, kertoo päävalmentaja Niemi.

» Lähetä palautetta toimitukselle