HIFK:n huippuhyökkääjät tyrmäsivät Kiekko-Espoon Naisten Liigan finaaliavauksessa − "Ehkä tämä ratkesi 3−1- ja 4−1-maaleihin"

Naisten Liiga / Uutinen
Sanni Vanhanen iski tehot 2+2 finaaliavauksessa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Naisten Liigan finaalisarja sai vauhdikkaan ja dramaattisenkin alun. Kiekko-Espoo antoi HIFK:lle aluksi tiukan vastuksen, mutta putosi kyydistä. Jäähyilleiden espoolaisten kohdalla ulosajokin kävi lähellä. Helsinkiläisten huippuhyökkääjät olivat tehokkaalla pelipäällä.

Naisten Liigan finaalit käynnistyivät HIFK:n ja Kiekko-Espoon ensimmäisellä kohtaamisella Helsingin Pirkkolassa. Espoolaishaastaja pyrki laittamaan Stadin Gimmat alusta lähtien ahtaalle kovalla karvauspelillä. Aikansa taktiikka toimikin, mutta HIFK:n tähtisikermä jylläsi lopulta ensimmäisestä finaalista murskaavan 9−2-voiton espoolaisten kustannuksella.

− Puolustimme tiiviisti ja teimme paikoista maalit. Ehkä tämä ratkesi 3−1- ja 4−1-maaleihin. Pelin aikana puhuimme, että ei tämä ole parasta peliämme ja parantaa pitää. Torjunnat olivat myös tasaiset, joten ehkä numerot vähän vääristivät, yksi ottelun tähdistä Sanni Vanhanen puheli. Hän itse merkkautti mainitsemiinsa kahteen osumaan tehot 1+1.

Kiekko-Espoo osoitti alusta lähtien, ettei se tule päästämään ennakkosuosikki HIFK:ta helpolla finaalisarjassa. Kudit viuhuivat molemmissa päissä ja molemmat joukkueet tekivät rajusti töitä maalipaikkojen eteen. Ensimmäisen kihauksen värkkäsi kotijoukkueen Julia Liikala, joka onnistui ohittamaan espoolaisten maalivahti Tiia Pajarisen ylivoimalla. Eikä HIFK:n tarvinnut kovin kauan odotella toistakaan osumaa. Liikala lapioi illan toisensa maalinedustalta. Nyt huippuhyökkääjä onnistui puolestaan alivoimalla.

Kiekko-Espoo karvasi ottelun alussa kovaa.
Kuva © Juha Alamäki

Kiekko-Espookin sai avauserän lopussa ylivoimamahdollisuuden, joskin jäähytilannetta edelsi Lisette Täksin laitataklaus, joka jäi tuomaristolta huomaamatta. Vierasjoukkue ei jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä, vaan Julia Zielińska pyssytti siniviivan tuntumasta kavennuksen.

Vanhasen taikatuokio ja keskialueen läheltä piti -tilanne

Kiekko-Espoo sai maalistaan uutta energiaa ja tuli toiseen erään väkevästi. Kapteeni Emmi Rakkolaisella oli hyvä maalipaikka, mutta Kiia Lahtinen venytti takapatjansa hyökkääjän lähettämän kiekon eteen. Kamppailun edetessä myös maalineduskahinat yleistyivät, eikä vastustajan maalilleajoja katsottu suopealla silmällä.

Maalinedusmähinästä seuranneella ylivoimalla Vanhanen vei HIFK:n kahden maalin johtoon. Ensimmäisiä Naisten Liigan finaalejaan pelaava nuori tähti syötti upeasti seuraavassa vaihdossa Emilia Vesan maalintekoon ja punapaidat johtivat jo 4−1. Vanhanen oli yksi kentän parhaista läpi kamppailun.

Emilia Vesa iski kahdesti toisessa erässä.
Kuva © Juha Alamäki

Espoolaiset jäähyilivät siinä, missä heidän olisi pitänyt pystyä virittelemään kiriään. Zielińska oli lähellä saada ulosajon keskialueen polvitaklauksestaan Liikalaan, mutta päätuomari Henna Åberg säästi puolustajan isolta rangaistukselta ja tyytyi antamaan pikkukakkosen. Liikala ei loukkaantunut tilanteessa. Vesa laittoi erikoistilanteesta HIFK:n viidennen maalin pömpeliin Vanhasen syötöstä.

Hurja joukko

Kiekko-Espoo vaihtoi kolmanteen erään vielä tolppien väliin nuoren Minja Drufvan, mutta hänenkin puhteestaan muodostui tuloksellisesti karu. HIFK mätti päätöserään vielä neljä täysosumaa.

Loppujen lopuksi HIFK:n kärkihyökkääjistä Liikala ja Vanhanen iskivät kumpikin tehot 2+2=4 ja Michaela Pejzlová naputti tiskiin 1+3=4. Vesan pisteiksi muodostui 2+1=3. Kiekko-Espookin pääsi vielä kolmannessa erässä maalin makuun, kun Tinja Haukijärvi oli unohtunut yksin maalille. Osuma oli lauantain kannalta kosmeettinen, mutta pidemmällä tähtäimellä kenties espoolaisille merkittäväkin kihaus.

Kumpikaan joukkue ei saa takertua tuloksen aiheuttamaan tunteeseen. Ottelusarja jatkuu jo huomenna sunnuntaina Kiekko-Espoon kotihallissa Tapiolassa.

− Pitää saada peliä nopeammaksi, eikä saa jäädä hautomaan. Kamppailut pitäisi voittaa kaikki ja luistelu täytyisi pitää yllä koko pelin ajan, Vanhanen tuumi.

Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Sunnuntain lisäksi varmuudella pelataan siis ainakin tiistaina, jolloin sarja viedään HIFK:n miesten Liiga-areenalle Helsingin jäähalliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle