HIFK:n Krista Parkkonen lähtee Yhdysvaltojen yliopistosarjaan toteuttamaan lapsuuden unelmaansa − "Vermont tarjosi sopivimmat puitteet opiskelun ja jääkiekon yhdistämiseen"

Naisten Liiga / Uutinen
Krista Parkkonen on esiintynyt edukseen HIFK:n puolustuksessa.
19-vuotias Krista Parkkonen suuntaa ensi kaudeksi HIFK:sta Vermontin yliopistoon pelaamaan Yhdysvaltojen yliopistosarjaa. Samalla hän alkaa elää jo lapsena vanhemmilleen ilmoittamaansa unelmaa.

Krista Parkkonen, 19, on pelannut tällä kaudella Naisten Liigan huippujoukkue HIFK:ssa ja ensi kaudella puhaltavat uudet tuulet, kun puolustaja lähtee Yhdysvaltoihin pelaamaan yliopistosarjaan. Parkkosen uusi pelipaikka on Vermontin yliopisto.

Tavoite on muhinut nuoren naisen päässä jo pitkään.

− Olen jo ala-asteikäisenä ilmoittanut vanhemmilleni, että sitten kun lukiosta valmistun, pidän välivuoden keskittyäkseni pelkästään lätkään ja sen jälkeen jatkan opintojani yliopistossa Yhdysvalloissa. Minulla on siis ollut aika selvät suunnitelmat pienestä pitäen, hän täsmentää.

Parkkonen on tällä kaudella pelannut HIFK:ssa 10 alkusarjaottelua ja tehnyt niissä 3+4=7 tehopistettä. Lappeenrantalaissyntyinen Parkkonen tuli helsinkiläisseuraan SaiPasta kaudella 2019−20.

Vermontin yliopistossa on viime vuosina nähty myös suomalaisväriä, sillä olympiajoukkueeseenkin valittu Sini Karjalainen on pelannut joukkueen puolustuksessa.

− Muutamien yliopistovaihtoehtojen joukosta päädyin tähän vaihtoehtoon, koska Vermont tarjosi sopivimmat puitteet opiskelun ja jääkiekon yhdistämiseen. Kaikissa vaihtoehdoissani oli yksi tai useampi suomalainen pelaaja. Saan Siniltä varmasti hyviä vinkkejä yliopistoon ja jääkiekkoon liittyviin juttuihin, Parkkonen hehkuttaa.

Yliopistossa pelaamista ja opiskeluaikaa Vermontissa Parkkonen odottaa innolla.

− Odotan ihan uudenlaista opiskelukokemusta, sillä kaikki, mitä tarvitsen löytyy kampusalueelta.

Parkkonen on maajoukkueen tulevaisuuden nimiä ja hänet valittiinkin Naisleijoniin marraskuun harjoitusotteluihin Kanadaa vastaan. Hän joutui kuitenkin jättämään nuo kolme peliä väliin loukkaantumisen vuoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle