HIFK voitti kärkikamppailun Jenna Kailan säkenöinnistä huolimatta, Ilves nitisti niukasti HPK:n − "Viime lauantai jäi kaivelemaan"

Naisten Liiga / Uutinen
Helen Puputti teki HPK:ta vastaan tehot 1+1.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Naisten Liigan kierroksen suurin huomio kiinnittyi Helsinkiin, jossa HIFK ja KalPa kohtasivat kärkimittelössä. Myös Ilves ja HPK kamppailivat tärkeistä pisteistä keskinäisessä väännössään. Päivän ottelut tarjosivat paljon maaleja ja useamman hattutempun.

Lauantaina pelattiin Naisten Liigan runkosarjan neljänneksi viimeinen ottelukierros. Ohjelmassa oli paljon ennakkoon tasaisia kamppailuja ja kirsikkana kakun päällä HIFK:n ja KalPan välinen kärkikohtaaminen. Ottelusta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä ja ilotulitus. Myös muilla paikkakunnilla koettiin tiukkoja hetkiä.

Yhteensä neljällä viidestä paikkakunnasta nähtiin hattutemppu. Ainoastaan Tampereen tasaisessa koitoksessa jäätiin henkilökohtaisten maalinsylkijäisten ulkopuolelle.

Kuortane−Lukko 5−0

Kuortane laittoi heti tuulemaan ja Saara Rintamaa Lukon tolppien välissä sai olla hereillä alusta lähtien. Torjuntoja alkoi kertyä myös ensimetreistä lähtien. Nea Tervonen vei kotijoukkueen johtoon ja heti perään Lukko sortui jäähyilyyn. Kuortanelaiset lisäsivät vettä myllyyn, kun Sofia Kari iski erikoistilanteesta osuman. Toisessa erässä Kari löi Kuortaneen jo 3−0-johtoon ja voittaja alkoi ratketa.

Sofia Kari oli Kuortaneen parhaimmistoa lauantaina.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kuortane pystyi hallitsemaan peliä johtoasemassa loppuun asti ja huippuveskari Emilia Kyrkkö hoiti työpisteellään sinne tulleet kiekot. Nollapeliinsä 18-vuotias torjuja tarvitsi lopulta 18 koppia. Kari viimeisteli kolmannessa erässä myös hattutemppunsa iskemällä kolmannen täysosumansa ja Neea Pelkonen lapioi loppulukemat.

Voitollaan Kuortane pysyi Ilveksen vanavedessä sarjataulukon kuudennella sijalla ja toisaalta teki lisää pesäeroa TPS:ään.

Ilves−HPK 2−1

Ottelun alku oli HPK:n hallintaa, mutta Ilves paransi peliään vähän kerrallaan ja sai aikaan melkoisiakin mylläköitä Salla Sivulan vartioimalle hämeenlinnalaismaalille. Tupsukorvien painostus palkittiin, kun Emilia Varpula kiskaisi emännät edelle. Kapteeni Helen Puputti kasvatti johtoa vain hetkeä myöhemmin.

Toisessa erässä myös Ilves-vahti Juuli Kivimäkikin pääsi toden teolla esittelemään osaamistaan, mutta tamperelaiset pysyivät kuitenkin hienokseltaan hallitsevana osapuolena.

Maalivahti Juuli Kivimäki oli Ilveksen ehdottomia onnistujia.

Ilveksen maali pysyi koskemattomana pelin loppuminuuteille saakka, kunnes HPK sai ylivoiman. Jutta Stoltenberg pamautti pikkumustan ohi Kivimäen ja loi kamppailulle kutkuttavat viimeiset hetket. Tasoitusta hämeenlinnalaisvieraat eivät kuitenkaan Kivimäen selän taakse saaneet.

− Tosi hyvä peli meiltä, varmaan kauden parastamme. Pelasimme fiksusti ja järkevästi. Saimme myös pyöritettyä peliä ja tehtyä pari maalia. Viime lauantai jäi kaivelemaan ja halusimme ottaa revanssin. Olemme sen verran sarjataulukkoa katsoneet, että todennäköisesti pudotuspeleissä nähdään. Jos näin käy, niin tulee tosi tasaväkinen taisto. HPK liikuttaa hyvin kiekkoa, avaa hyvin ja pelaa hyvin viisikolla, Ilveksen Puputti virkkoi.

Viikko takaperin Hämeenlinnassa HPK nollasi Ilveksen tylysti, mutta nyt osat vaihtuivat.

− Alku lähti meiltä huonosti liikkeelle, mutta paransimme siitä loppua kohden. Emme tehneet niistä paikoista, joista olisi pitänyt tehdä. Puhallamme yhteen hiileen ja teemme töitä yhteisen juttumme eteen. Ryhmässämme on hyvä olla ja jokainen tulee toistensa kanssa juttuun. Ilves on ihan mieleinen vastustaja. Otamme heidät mielihyvin vastaan pudotuspeleissä, jos näin pääsee käymään, HPK:n Jade Mäkivaara sanaili pelin jälkeen.

Jade Mäkivaara pelaa uransa tehokkainta kautta.

25-vuotias S-Kiekon kasvatti pelaa neljättä täyttä kauttaan Hämeenlinnassa. Tällä kaudella on syntynyt naisen oman uran piste-ennätys, kun saldo näyttää lukemia 14+10=24.

− Olen rooliltani sellainen meiningin ylläpitäjä ja näytän esimerkkiä sekä jäällä että sen ulkopuolella. Ainahan sitä parannettavaakin on, mutta ihan hyvin on mennyt. Fysiikkani on mennyt eteenpäin, joten sen myötä jaksan paremmin ja olen saanut nopeutta sekä luisteluvoimaa, Mäkivaara summasi.

HIFK−KalPa 6−5 ja.

Odotettu kärkikamppailu eteni pitkälle toiseen erään ilman maaleja ja veräjänvartijat Iina Kuusela sekä Aino Laitinen olivat varmoilla otteillaan pääosanesittäjinä. Sitten, kun alkoi tapahtua, tapahtumia riittikin yllin kyllin. Ensin Michaela Pejzlová vei HIFK:n johtoon, mutta Sanni Rantala tasoitti liki seuraavasta tilanteesta puntit.

Hetkeä myöhemmin vielä Alisa Makkonen vei KalPan edelle, mutta Naisten Liigan pistepörssin kärkinimi tšekkitähti Pejzlová ohitti pikatahtia Laitisen toistamiseen. Kaikki neljä osumaa syntyivät reilussa kuudessa minuutissa. Talkoot eivät päättyneet vielä tähänkään, vaan kolme minuuttia edellisestä kihauksesta Sanni Vanhanen vei Stadin Gimmat 3−2-johtoon.

KalPa hävisi niukasti Jenna Kailan hurjastelusta huolimatta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Karoliina Rantamäen vankistettua HIFK:n etumatkaa entisestään alkoi näyttää siltä, että sarjakärki KalPa jää perässä hönkivän helsinkiläisnipun jalkoihin. Jenna Kaila oli kuitenkin toista mieltä ja iski kolme maalia reiluun kymmeneen peliminuuttiin ja vei kuopiolaiset johtoon.

HIFK:n Emilia Vesa onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin ennen loppusummeria. Kotijoukkueen sankariksi nousi jatkoajalla ranskalaishyökkääjä Clara Rozier, joka varmisti HIFK:lle kaksi pistettä. Kärkikaksikon piste-ero Naisten Liigan kärjessä on nyt kuusi pistettä, kun molemmilla on jäljellä kolme ottelua.

Kiekko-Espoo−TPS 6−0

Anni Montonen iski kotijoukkueen avausrysän jo 29 sekunnin pelin jälkeen. Kotijoukkue sai osumasta hengen päälle ja pystyi hallitsemaan kenttätapahtumia. Vaikka maalitahti ei jatkunut aivan yhtä säkenöivänä, pystyi Kiekko-Espoo vielä ensimmäisen erän puitteissa puristamaan toisen kihauksen. Asialla oli Zaida Holmström.

Kotijoukkue jatkoi ottelun loppuunasti tasaisella kahden maalin erätahdilla, sillä toisen kaksikymppisen aikana verkkoa heiluttelivat Emmi Rakkolainen ja ottelun toisellaan Montonen.

Anni Montonenkin pöllytti maaliverkkoa kolmesti.

Montonen värkkäsi ottelun viimeisenkin osuman ja oli näin yksi monista Naisten Liigan kierroksen hattutemppuilijoista. Viidennen osuman välissä iski Nea Katajamäki. Tiia Pajarinen torjui espoolaisten maalilla nollapelin 20 torjunnalla.

Kärpät−RoKi 6−2

Pohjoisen kaksintaistelussa ensimmäisen maalin teki Kärpät. Tyttöleijonia tammikuussa MM-kisoissa kipparoinut Tilli Keränen onnistui ohittamaan RoKi-vahti Olivia Lastin. RoKi tuli tasoihin toisen erän alkumetreillä Emma Lappalaisen osumalla.

Toisessa erässä RoKi sortui jäähyilyyn ja Kärpät karkasi. Aino Kaijankoski ja Oona Havana onnistuivat erikoistilanteista. Rovaniemeläisten vire tai onnikaan eivät kääntyneet päätöserään, vaan Keränen vei pelin toisella maalillaan Kärpät 4−1-johtoon.

Tilli Keränen osui lauantaina kolmesti.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Ottelun päätöserässä voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä, vaan Kärpät pystyi laskettelemaan turvallisessa asemassa kolmeen pisteeseen. Kärppien Emma Ekoluoma, Keränen ja RoKin Iida Lappalainen muuttivat vielä lukemia. Näin Keränen liittyi kierroksen hattutempun tekijöiden porukkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle