HIFK vakuuttavaan voittoon HPK:sta Naisten Liigan välierissä, KalPan vuoro rokottaa Kiekko-Espoota jatkoerän salamamaalilla − "Tiiviissä tahdissa ei voi jäädä miettimään"

Naisten Liiga / Uutinen
KalPa-kapteeni Johanna Juutilainen ratkaisi pelin jatkoajalla.
Kuva © Aleksi Koskinen
Ensimmäisen pudotuspelimaalinsa päästänyt HIFK nousi voitollaan HPK:sta yhden kiinnityksen päähän Naisten Liigan finaaleista. Kiekko-Espoo ja KalPa väänsivät jälleen tasaisissa merkeissä ylitöiden puolelle.

Naisten Liigan välierien toisissa osaotteluissa ottelusarjat palasivat yhteiseen rytmiin. Ensimmäiset pelit pelattiin vielä eri päivinä. HIFK lähti puolustamaan johtoasemaansa HPK:ta vastaan ja Kiekko-Espoo pyrki kasvattamaan etumatkaansa kotikentällään KalPaan nähden.

HPK−HIFK 1−6

Otteluvoitot 2−0 HIFK:lle

HPK pystyi jälleen kerran haastamaan ennakkosuosikki HIFK:n kenttäpelissä toden teolla. Kotijoukkue laittoi painetta Kiia Lahtisen vartioimalle maalille ja pystyi itse puolustamaan tiiviisti. Myös Noora Rädyllä riitti hommia alusta asti. Peli pysyikin pitkään maalittomana hyvän veskarityöskentelynkin ansiosta. Avauserän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi HPK:n Kiti Seikkulan kaksiminuuttinen.

Toisessa erässä HIFK iski, kun Mikaela Saukkonen laukoi kiekon ohi vahvassa maskissa olleen Rädyn. Sanni Vanhanen teki osumaan vahvan kiekollisen esityön. Julia Liikala lisäsi helsinkiläisten johdon kahteen maaliin hetkeä myöhemmin. Osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Sama toistui muutama minuutti myöhemmin, kun Clara Rozierin 3−0-maali hyväksyttiin videosulkeisten jälkeen. Kummassakaan tilanteessa ei Leijonat TV:n lähetyskuvan perusteella ollut epäselvyyksiä.

Julia Liikala iski HIFK:lle tärkeän toisen osuman.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Vielä ennen toista erätaukoa HPK:n huippuhyökkääjä Júlia Matejková iski ensimmäisen kiekon HIFK:n maaliin koko pudotuspelien aikana. Helsinkiläiset onnistuivat pitämään maalinsa puhtaana 278 minuuttia ja 32 sekuntia. Kärppiä vastaan pelaamissaan kolmessa ottelussa HIFK isku 26 osumaa eikä antautunut itse kertaakaan.

HIFK:n ensimmäiseen maaliin hyvän pohjatyön tehnyt Vanhanen onnistui itse maalinteossa kolmannessa erässä ja vei vieraat jälleen kolmen maalin karkumatkalle. Näin helsinkiläisten vahva toinen erä sai jatkoa myös päätöskaksikymppisellä. Vielä, kun Michaela Pejzlová ja Emilia Vesa puttasivat vielä pelin lopussa tyhjään HPK-maaliin ratkesi lopullisesti se, että HIFK saa sarjan katkolle kotihalliinsa tulevaksi lauantaiksi.

Muokattu: 9.3.2023, kello 23.15: Korjattu HIFK:n maalimäärä Kärpät-sarjassa.

Kiekko-Espoo−KalPa 2−3 ja.

Otteluvoitot 1−1

KalPa sai otteluun haluamansa alun, kun Liisa Kastikainen rykäisi irtokiekon maalinedustalta Kiekko-Espoon verkkoon muutaman minuutin pelin jälkeen. Kuopiolaisten ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä kotijoukkue tuli tasoihin pikavauhdilla. Nea Katajamäki ohitti Tiina Ranteen nopean kääntöpelin seurauksena. Espoolaisilla oli avauseräsä kenties hieman paremmat maalipaikat. Muun muassa puolustaja Janina Aro pääsi komeasti nousemaan KalPa-maalille.

Toinenkin erä alkoi maalien sävyttämänä. KalPan nuori tähtikeskushyökkääjä Jenna Hietala purjehti maalille, jonne sai syötön Salla Rantaselta. Tiia Pajarinen oli Hietalan edessä voimaton. Kiekko-Espoo pysyi pelissä mukana ja toisen erän lopulla hyvässä vireessä oleva Sofia Nuutinen lapioi hyökkäyspään aloituksen jälkeisen irtopalan KalPa-rysään tasoittaen numerot.

Sofia Nuutisen maalin ansiosta ottelu venyi jatkoerään.
Kuva © Aleksi Koskinen

Kolmas erä oli sarjalle ominaiseen tapaan tiivistä pelaamista eikä kumpikaan joukkue saanut kuin muutaman maalipaikan. Kiekko-Espoolle avautui varsinaisen peliajan viimeisen kymmenminuuttisen alettua ylivoimasauma, mutta joukkue ei saanut varsinaista erikoistilannepeliä juurikaan rakenneltua. Lopulta sarjan toinenkin mittelö eteni jatkoerään saakka.

Jos sarjan avauspelin jatkoerää ei ehtinyt toiselle minuutilleen, ei myöskään torstaina ehditty pelata kuin 42 sekuntia. KalPa-kapteeni Johanna Juutilainen karkasi Kiekko-Espoon puolustukselta ja luritti kiekon Pajarisen ohi. Näin sarja tasoittui lukemiin 1−1.

KalPa luottaa omaan tekemiseensä

Kokenut keskushyökkääjä iski KalPalle ratkaisumaalin ja sarjan otteluvoitot tasoittuivat. Tulos olisi voinut tosin kääntyä toiseenkin suuntaan.

− Ensimmäinen erä oli vähän katselua ja ohiajelua. Paransimme toiseen ja kolmanteen erään. Vähämaalisiahan nämä pelit on ja tuntuu, että joskus pomppiikin enemmän toiselle kuin toiselle. Oli paikkoja, joista olisi voinut tehdäkin, Juutilainen virkkoi.

KalPalla oli allaan tuore jatkoerätappio välieräavauksesta, mutta joukkue jätti kotijäällä tulleen takaiskun vikkelästi taakseen. Kuopiolaiset uskovat, että oma peli kantaa.

− Tämä peli tuli nopeasti eilisen jälkeen. Ei eilen enää matsin jälkeen puhuttu pelistä. Tiiviissä tahdissa ei voi jäädä miettimään, vaikka hävisimmekin. Olimme mielestäni eilenkin parempi kaksi erää ja sitten tuli nopea maali. Hävisimme hyvällä pelillä, joten ei ollut korjattavaa verrattuna tähän päivään. Kotietu on meille iso asia, KalPa-kapteeni totesi.

Molemmat Naisten Liigan välieräsarjat jatkuvat lauantaina kolmansilla osaotteluilla. Joukkueet pelaavat välieränsä tiukassa aikataulussa, sillä mahdollisesti neljä ensimmäistä ottelua pelataan viiden tai kuuden päivän sisään parista riippuen.

Muokattu: 9.3.2023, kello 22.20: Pääkuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle