HIFK vahvisti: Ville Peltonen on joukkueen uusi päävalmentaja

LIIGA / Uutinen
Peltonen tulee HIFK:n penkin taakse.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Peltosen sopimus HIFK:n kanssa kattaa kolme seuraavaa kautta. Hän saa valmennustiimiinsä muun muassa takavuosien Liigasta tutun huippupuolustajan.

Ville Peltonen, 48, saapuu HIFK:n päävalmentajaksi työskenneltyään viimeksi Sveitsissä viisi vuotta Lausannen päävalmentajana ja Bernin apuvalmentajana. Peltonen on työskennellyt aiemmin helsinkiläisseuran palveluksessa junioripuolella.

Peltonen pelasi pelaajaurallaan kahdeksan kautta HIFK:ssa, joista viimeiset neljä kautta kapteenina. Hän oli mukana voittamassa Suomen mestaruutta vuonna 2011.

− Tämä on minulle kotiinpaluu monella eri tasolla. Helsinki on minun ja perheeni koti, niin on myös HIFK. Kolmas on paluu Nordikselle. On hienoa ja suuri kunnia palata HIFK:hon valmentajana juuri nyt, kun pelaamme vielä siellä missä olen rakastunut jääkiekkoon ja HIFK:hon, sanoo Peltonen tiedotteessa.

Peltosen valmennustiimiin tulevat Samuel Tilkanen, Cory Murphy, Ari Halttunen, Jan Lundell ja Jussi-Pekka Kurtti. Kimmo Kuhta aloittaa pelaajakehitysvalmentajana.

− HIFK:lla on suomalaisen urheilun vahvimmat perinteet ja erittäin sitoutuneet kannattajat. Me haluamme kirkastaa seuran ydinarvot ja tuoda ne tähän päivään. HIFK on sitkeä, taitava ja vahva. Ja me haluamme olla sitä yhdessä. Yhtenä isommista tavoitteista haluan omalta osaltani olla aikaansaamassa, että HIFK:lla voisi olla vieläkin isompi rooli stadilaisten arjessa, tuore päävalmentaja linjaa.

HIFK:n ja Leijonien legenda edusti Suomea 13. MM-kisoissa, neljissä olympialaisissa ja kahdessa maailmancupissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle