HIFK teki pitkiä sopimuksia huippulupauksille − Kasper Halttunen vaihtaa seuraa kaupungin sisällä

LIIGA / Uutinen
Kasper Halttunen oli mukana vastikään pelatuissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.
Kuva © Suomen Jääkiekkoliitto, Pasi Mennander
HIFK kiinnitti riveihinsä useita tulevaisuuden lupauksia. Jokereista siirtyvän Kasper Halttusen lisäksi sopimukset joukkueen kanssa tekivät Aleksanteri Kaskimäki, Eemil Vinni ja Tuomas Uronen. Helsinkiläisseura tiedotti sopimuksista Bättre Folk-palvelussaan.

HIFK:n U20-joukkueessa vahvan kauden pelanneet Aleksanteri Kaskimäki, Eemil Vinni ja Tuomas Uronen saivat liigasopimukset. 18-vuotiaan Kaskimäen sekä 16-vuotiaan Vinnin sopimukset ovat kolmivuotisia. 17-vuotiaan Urosen kontrahti on puolestaan 2+1-vuotinen.

Kaskimäki oli viime kaudella joukkueensa paras pistemies tehoilla 19+21=40 ja hän esiintyi myös neljässä liigaottelussa, joissa teki kaksi tehopistettä. Uronen viimeisteli U20-sarjassa puolestaan 24 ottelussa 17 tehopistettä. Hän pelasi kauden aikana myös U18-sarjassa. Vinni torjui helsinkiläisten maalinsuulla 19 ottelua torjuntaprosentilla 90,7.

Kasper Halttunen siirtyy HIFK:n riveihin Jokerien U20-joukkueesta 2+1-vuotisella sopimuksella. 16-vuotias hyökkääjä teki viime kaudella 41 ottelussa tehot 24+14=38 ja hänet palkittiin U20-sarjan vuoden tulokkaana.

Koko nelikko oli mukana myös juuri päättyneissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, jossa Suomi saavutti pronssimitalit.

− Puhumme erittäin lahjakkaista ja lupaavista nuorista pelaajista, joista jokaisella on mahdollisuus pelata ensi kaudella myös Liigassa. Täytyy kuitenkin muistaa, että aina kun on puhe nuorista pelaajista keskittyminen ja kärsivällisyys tässä ja nyt on avainasemassa, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

− Nuorilla pelaajilla kehitysloikat voivat olla välillä todella nopeita, mutta on myös tärkeää pitää maltti mukana. Meillä on laadittu jokaisen kanssa suunnitelma, kuinka autamme heidät seuraavalle tasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle