HIFK taipui Örebrolle Spengler Cupissa – superlupaus Halttunen onnistui maalinteossa

Muut Sarjat / Uutinen
Halttunen on pelannut tällä kaudella 15 Liiga-ottelua.
HIFK ja Örebro pelasivat tasaisen ottelun, mutta ruotsalaisseuran laadukkaampi puolustus- ja erikoistilannepelaaminen käänsivät ottelun länsinaapurille.

HIFK taipui SHL-seura Örebrolle lukemin 5–2 Spengler Cupissa.

Örebrolla oli kokoonpanossa suomalaisväriä Rasmus Rissasen, Robert Leinon sekä Jani Lajusen muodossa. Näkyvin ottelussa oli HIFK:ta takavuosina edustanut Leino, joka saalisti ylivoimalla kaksi syöttöpistettä.

HIFK hallitsi kenttätapahtumia näennäisesti, mutta ruotsalaisseuran vahva erikoistilannepelaaminen oli myrkkyä HIFK:lle. Örebro iski ottelussa kaksi ylivoimamaalia. Myös alivoimalla ruotsalaisseura rokotti helsinkiläisseuraa kertaalleen.

HIFK:lla oli myös saumansa ottelussa, mutta varsinkin alkukauden tasolle vajonnut kehno ylivoimapelaaminen vei joukkueelta uskoa pois. Viime aikoina tehokkaasti Liiga-kentillä esiintynyt Otso Rantakari pelasi tiistaina heikkotasoisen ottelun.

Ottelun avauserä oli todella vauhdikas ja vaarallisia tilanteita nähtiin useita. HIFK otti avauserässä peräti kolme rangaistusta ja lopulta Elias Ekström sekä Filip Berglund osuivat kerran mieheen.

Helsinkiläisten kulttipelaaja Micke-Max Åsten iski alivoimalla todella tärkeän 1–2-kavennusmaalin. Ison kunnian maaliin saa puolustaja Einari Luhanka, joka nousi upeasti hyökkäykseen mukaan.

Maalista innostunut HIFK onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 15.40, kun 17-vuotias Kasper Halttunen iski maalinedustalta tahtomaalin. Potentiaalinen ensi kesän ykköskierroksen varaus oli HIFK-hyökkääjistä selvästi aktiivisin kentällä. 

Toinen erä oli pelillisesti varsin tasainen, mutta tyylikkäästi paikkansa käyttänyt Örebro iski erässä kaksi maalia. Varsinkin 4–2-maalissa HIFK pelasi todella kurittomasti, kun Julius Nättisen sekä Rantakarin hölmöilyn seurauksena  Rodrigo Abols iski alivoimamaalin.

Päätöserässä HIFK yritti päästä otteluun mukaan, mutta heikko viimeistely ei käynnistänyt toivottua loppukiriä. Ottelun lopussa William Wikman iski 5–2-päätöslukemat tyhjään maaliin.

HIFK:n turnaus jatkuu keskiviikkona, kun se kohtaa sveitsiläisseura Ambri-Piottan.

» Lähetä palautetta toimitukselle