HIFK päihitti Kuortaneen trillerissä, Karolína Erbanová ratkaisi dramaattisen ottelun HPK:lle − "Alun maalit olivat epäonnisia kannaltamme"

Naisten Liiga / Uutinen
Karolina Erbanová ratkaisi ottelun HPK:lle vain viisi sekuntia ennen kolmannen erän loppua.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Naisten Liigan sunnuntaikierros oli kaksijakoinen, sillä osa otteluista repesi varsinaisiksi murskajaisiksi. Toisaalta muutamassa mittelössä jännitys säilyi aivan ottelun viimeisille sekunneille asti. 

Kärpät−HPK 3−4

Oulussa vieraiden maalivahti Salla Sivulalla ei ollut järin terävä lähtö peliin, sillä Kärppien avausmaali upposi viivakudin jälkeen verkkoon, vaikkakin maalinedustalla oli liikennettä. Sari Wäänäsen iskemän toisen osuman Sivula joutui kuitenkin ottamaan piikkiinsä, sillä kärppähyökkääjän puolihuolimaton veto laidalta upposi sisään helposti. Räväkkä ottelun alku sai jatkoa, kun HPK:n Saimi Lehto kavensi lukemia suorahyökkäyksen päätteeksi maalin kulmalta.

− Ensimmäisessä maalissa oli tuplamaski eikä maalivahtimme nähnyt mitään. Toinen maali oli sellainen, jonka kaltaisia vain joskus tulee. Noissa hetkissä oli tärkeä olla katsomatta tulostaululle ja pelata omaa peliämme, Karolína Erbanová virkkoi Jatkoajalle matsin jälkeen.

Toinenkaan erä ei alkanut HPK:n kannalta ruusuisesti, sillä Monica Sarkkinen Mata siirsi emännät kahden maalin karkumatkalle. Hämeenlinnalaiset kirivät kuitenkin kannoille Jade Mäkivaaran osumalla, johon Júlia Matejková tarjoili silmiä hivelevän syötön.

Slovakialainen vippasi kiekon selkänsä takaa maalinedustalle luistelleelle Mäkivaaralle, joka yllätti Iina Oilingin. HPK tuli vielä toisen erän puitteissa tasoihin Erbanován päätettyä sähäkän syöttökuvion onnistuneesti.

− Hän on juuri tuollainen pelaaja, joka tekee tuollaisia juttuja jatkuvasti. Hän tutkailee aina hyökkäysalueelle tullessaan erilaisia vaihtoehtoja. Se oli loistava peli häneltä ja ihailen häntä tuollaisten suoritusten takia, Erbanová hehkutti joukkuekaveriaan.

Júlia Matejková raotti Kärppiä vastaan kikkakirjansa sivuja.
Kuva © Timo Savela

Kolmas erä oli Raksilassa miltei loppuun asti maaliton, mutta Erbanová niittasi ratkaisumaalin Oilingin selän taakse vain viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Tšekkiläisen b-pisteeltä lähtenyt veto upposi kärppämaaliin etukulmasta Oilingin kilven puolelta.

− Tämä oli tärkeä peli meille, sillä halusimme kuusi pistettä tästä viikonlopusta. Painostimme Kärppiä hyvin koko ajan. Alun maalit olivat epäonnisia kannaltamme, mutta nousimme takaisin peliin. 3−3-tasatilanteessa jännite oli kova ja olen todella iloinen, että sain ratkaisun tehtyä, Erbanová tunnelmoi.

Lukko−Kiekko-Espoo 1−8

Kiekko-Espoo painoi heti pelin Lukon kenttäpäätyyn ja sai aikaan pitkiä pyörityksiä. Avausmaalikin näki päivänvalon melko pikaisesti, kun Julia Schalin nousi laidalta hyökkäysalueelle ja iski kiekon ohi Lukko-vahti Saara Rintamaan. Viime otteluissa kovassa liidossa ollut Tinja-Mariia Haukijärvi lisäsi espoolaisten johtomarginaalia ja Schalin osui ennen ensimmäistä erätaukoa vielä kertaalleen.

Anni Montonen kuritti kotijoukkuetta vain 16 sekunnin pelin jälkeen toisen erän alussa ja Kiekko-Espoo johti näin jo neljällä maalilla. Lukko pääsi tulostaululle, kun Ella Harjula sai kiekon ohi Tiia Pajarisen. Kuittaus tuli kuitenkin muutama minuutti myöhemmin, kun täksi viikonlopuksi pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentille palannut Elsa Talvitie venytti maaliverkkoa emäntien päädyssä. Lukon Janica Laine sai toisessa erässä 2+10 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta.

Lisette Täks iski espoolaisten riveissä sunnuntaina tehot 2+1.

Vielä ennen toista erätaukoa Lisette Täks laittoi lukemiksi 1−6. Täks osui vielä kertaalleen, kun hän viimeisteli ottelulle sen loppulukemat. Välissä myös Sofia Nuutinen pöllytti maaliverkkoa kolmen syöttöpisteensä kyytipojaksi. Lopulta Kiekko-Espoon Pajarinen joutui torjumaan ottelussa vain yhdeksän kertaa ja raumalaisten Rintamaa venytti peräti 52 kiekon tielle.

TPS−KalPa 2−10

Sarjakärki KalPa mylläköi alusta alkaen kohti TPS:n maalia ja veräjänvartija Suvi Saarisella riitti töitä. Turkulaiset onnistuivat kuitenkin pitkään pitämään KalPan vaaralliset hyökkääjät poissa parhailta maalintekosektoreilta ja kakkoskiekoista.

Toisessa erässä vieraat kuitenkin iskivät, kun Liisa Kastikainen maalasi ottelun avausosuman. Lisää oli luvassa, kun Jenna Hietala räpsäytti kiekon ohi Saarisen näyttävän purjehduksen päätteeksi. Sanni Rantala teki kuopiolaisille jo kolmannen osuman reiluun neljään minuuttiin. Kuti sujahti verkkoon pienestä kulmasta.

TPS:lläkin oli omat paikkansa maalintekoon, mutta Tiina Ranne selvitti kiekot välillä jäässä selällään maatenkin. KalPan tulitus sen sijaan vain jatkui, kun Elisa Holopaisen rannekuti upposi turkulaisten maaliin. Tuulennopea hyökkääjä jatkoi maali-iloittelua heti kolmannen erän alkajaisiksi. TPS rikkoi kuparisen Heli Allisen kihauksella, mutta Elli Mäkelä räpsäytti lukemat 1−6:een.

Elli Mäkelä nakutti puolustajalle maukkaat tehot 2+2=4.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Ottelu päättyi varsinaisiin murskajaisiin, kun myös kuopiolaisten Veera Paroinen, Jenna Kaila ja Ella-Maria Lappi saivat nimensä maalintekijöiden sarakkeeseen sekä Mäkelä upotti pelin toisensa. Tereza Pištěková iski TPS:n toisen osuman ohi Ranteen.

RoKi−Ilves 1−5

Ilves jatkoi pohjoisen kierrostaan Rovaniemelle, jossa se aloitti kotijoukkue RoKia vastaan terävästi. RoKi joutui rikkomaan ja emäntien toinen kaksiminuuttinen kostautui, kun Emilia Varpula värkkäsi kiekon ohi Janika Järvikarin. Helen Puputti iski kiekon hetkeä myöhemmin rovaniemeläisten verkkoon ja jatkoi vieraiden ykkösketjun juhlia.

Eikä kahta ilman kolmatta, vaan tupsukorvien ykkösvitjan kolmaskin lenkki Anniina Kaitala onnistui maalinteossa toisessa erässä. RoKi otti osuman jälkeen aikalisän ja yritti kasata rivejään uudelleen. Hetkeksi temppu tepsikin, mutta tamperelaisten puolustaja Johanna Siira siirsi vieraat neljän maalin etumatkalle vielä ennen toista erätaukoa.

Ilveksen ykkösvitja oli sunnuntaina pelipäällä. Anniina Kaitala iski tehot 1+1.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Viidennessä Ilves-maalissa onnistumiset tavoittivat jo muutkin kentälliset. Kiia Narinen syvensi rovaniemeläisten tuskaa, kun päätöserää oli pelattu muutama minuutti. RoKin Emma Lappalainen pilasi Melisa Mörösen haaveet nollapelistä.

HIFK−Kuortane 2−1 ja.

Avauserässä kumpikaan joukkue ei päässyt testaamaan vastustajan maalivahdin torjuntavirettä kummoisesti, sillä laukaukset jäivät vähiin. Yksi maali kuitenkin ennen ensimmäistä erätaukoa nähtiin, kun Kuortaneen Neea Pelkonen ohitti HIFK-vahti Lumi Jääskeläisen.

Neea Pelkonen teki Kuortaneelle tärkeän maalin.
Kuva © Timo Savela

Heti toisen erän alkuhetkillä HIFK oli päästä tasoittamaan, kun Nellie Karlberg karkasi siniviivalla haparoineelta Tuuli Talliselta. Venla Varis vieraiden maalilla selvitti kuitenkin tilanteen. Varis esitti läpi ottelun varmoja otteita. Emännät hakivat otteisiinsa parannusta myös ketjumuutoksin, mutta kuortanelaisten maali pysyi koskemattomana. Kokenut Karoliina Rantamäki joutui jättämään ottelun kesken.

Toisen erän tiimellyksessä tunteetkin kuohahtivat, kun Pelkonen tuuppasi hänet jäähyn arvoisesti kampittaneen Olivia Kylliäisen kumoon. Näin molemmat lähtivät pikkukakkosille. HIFK väänsi pitkään maaleitta ja hakkasi päätään Varikseen. Kolmannessa erässä Clara Rozierin ohjaus kuitenkin tuotti tasoitusosuman.

Varsinainen peliaika ei tuonut Helsingin Pirkkolassa ratkaisua, vaan edessä oli jatkoaika. Rozierille aukesi ensimmäinen huippupaikka, kun hän pääsi läpiajoon Varista vastaan. Nuori veskari kuitenkin selvitti tilanteen. HIFK-tähti Michaela Pejzlová sai jäähyn tiukassa paikassa, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta Kuortane ei onnistunut erikoistilanteesta. Sen sijaan rangaistusaitiosta vapautunut tšekkiläinen niittasi ratkaisun.

» Lähetä palautetta toimitukselle