HIFK nappasi entisen Liigan maalikuninkaan − Julius Nättinen palaa kotimaan kentille

LIIGA / Uutinen
Nättinen kiekkoilee ensi kaudella HIFK:n paidassa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Liigan maalikuninkuuden toissa kaudella voittanut Julius Nättinen vahvistaa ensi kaudella HIFK:ta.

Julius Nättinen siirtyy HIFK:n riveihin kaksivuotisella sopimuksella, kertoo helsinkiläisseura Bättre Folk-palvelussaan. Päättyneen kauden Nättinen pelasi SHL-joukkue Växjö Lakersissa, johon hänellä oli sopimus myös ensi kaudesta. Se kuitenkin purettiin viime viikolla.

Jere Innalan poistuttua etsimme profiililtaan samantyyppistä pelaajaa, jolla päämääränä on edelleen Pohjois-Amerikka. Julius on jo todistanut olevansa liigatasolla tehokas hyökkääjä ja erinomainen maalintekijä. Uskomme vahvasti, että pystymme auttamaan häntä myös kohti seuraavaa tasoa, totesi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

SHL:ssä Nättinen teki 33 ottelussa tehot 8+12=20. Pudotuspeleissä 25-vuotias hyökkääjä viimeisteli yhden maalin neljässä pelaamassaan ottelussa.

Edellisen kerran Nättinen pelasi Liigassa kaudella 2019-2020 JYPin paidassa. Tuolloin hän voitti sarjan maalipörssin 33 osumalla ja sijoittui pistepörssissä kolmanneksi 55 tehopisteellään.

Nättinen on pelannut urallaan yhden kauden Sveitsin pääsarjassakin. Häneltä löytyy kokemusta myös AHL:stä, jossa hän pelasi kaudella 2017-2018. 

– Tulen Helsinkiin erittäin motivoituneena. Viimeiset kaksi vuotta meni ulkomailla, ja kun tämä mahdollisuus tuli eteeni, päätin tarttua siihen. HIFK oli alusta alkaen kiinnostavin vaihtoehto. Olen nopea ja suoraviivainen pelaaja ja tykkään laukoa paljon. Haluan pelini entistä kokonaisvaltaisemmaksi ja uskon että täällä voin ottaa sen suhteen seuraavan harppauksen, Nättinen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle