HIFK kellisti Kiekko-Espoon Naisten Liigassa, HPK ja Ilves mittelivät kahden hallin taktiikalla − "Muuttujat alkoivat jo tulomatkalla, kun bussi hajosi"

Naisten Liiga / Uutinen
Mörönen torjui Ilvekselle voiton Hämeenlinnassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Naisten Liiga palasi maajoukkuetauolta kahden ottelun voimin. Kummastakin kamppailusta muodostui jännitysnäytelmä. Hämeenlinnassa jään kunto aiheutti myös oman mausteensa peliin.

HPK ja Ilves sekä Kiekko-Espoo ja HIFK iskivät yhteen, kun Naisten Liiga palasi reilun viikon mittaiselta maaottelutauolta. Pääkaupunkiseudun kiihkeässä välienselvittelyssä oli kentällä useampikin Naisleijonien ja Tyttöleijonien pelaaja. Hämeenlinnassa esiin astuivat ulkopelilliset seikat.

HPK−Ilves, 1−2

HPK aloitti ottelussa maalinteon, kun Emma Katajamäki ohitti tupsukorvien tolppien väliä vartioineen Melisa Mörösen avauserässä. Ilves tuli kuitenkin tasoihin Noora Myllärin ylivoimaosumalla vielä ennen erän päättymistä.

Kauttaaltaan tasainen ottelu tarjosi paljon hyvää vääntöä ja tarkkaa pelaamista. Maalivahdit molemmissa päissä, niin Ilveksen Mörönen kuin HPK:n Noora Räty torjuivat hyvällä tasolla. Anniina Kaitala vei vieraat johtoon maalinedustalta toisessa erässä.

− Pelasimme ehjän 60-minuuttisen. Alussa oli vähän haasteita, mutta paransimme erä erältä. 

Kolmannen erän alkua jouduttiin odottamaan hieman pidempi tovi, sillä Metritiski-areenan jää hajosi ja peli jouduttiin siirtämään viereiseen Pohjantähti-areenaan. Ilves puolusti voittoaan tiiviisti ja Mörösen johdolla piti kotijoukkueen etäällä maaliverkosta.

− Muuttujat alkoivat jo tulomatkalla, kun bussi hajosi. Ei siinä auta kuin asennoitua oikein ja jatkaa siitä, voittajaveskari lohkaisi.

Mörönen on torjunut viime aikoina harva se ilta Ilveksen maalille yli 90 prosentin varmuudella.

− Kaikki lähtee siitä, että pelaajat pelaavat hyvin. He antavat mahdollisuuden pelata hyvin. Alkukausi oli hankala, mutta nyt olemme saaneet voittoja ja se on varmasti parantanut jokaisen itseluottamusta. Joukkueessa on hyvä fiilis, kertoi maajoukkuetauon perinteiseen palautumiseen, hyvään ravintoon ja kaverien kanssa vietettyyn aikaan käyttänyt Mörönen.

Kiekko-Espoo−HIFK 1−3

Naisten Liigan kahden jättiläisen kohtaaminen oli jälleen kerran tasainen ja jännittävä ottelu. Sekä Kiekko-Espoon Tiia Pajarinen että HIFK:n Kiia Lahtinen pelasivat maaleillaan huippuottelun, mikä mahdollisti kummallekin joukkueelle voiton keskiviikkona.

Naisleijonissa maajoukkuetauolla esiintynyt Julia Liikala vei helsinkiläiset johtoon alivoimalla avauserän viimeisillä sekunneilla, mutta Sofia Nuutinen toi Kiekko-Espoon tasalukemiin toisen erän alkumetreillä.

HIFK kiristi vauhtia kolmannessa erässä ja nappasi lopulta pisteet Clara Rozierin ja Michaela Pejzlován iskiessä kiekot espoolaisrysään.

» Lähetä palautetta toimitukselle