HIFK julkaisi kovat hankintansa – Jori Lehterän ja Sami Lepistön sopimukset varmistuivat

LIIGA / Uutinen
Jori Lehterä siirtyy Tapparasta HIFK:hon.

HIFK tiedotti maanantaina nimekkäistä pelaajahankinnoista. Tulevan kauden joukkueeseen liittyvät Jori LehteräSami LepistöAron KiviharjuTony SundJoni Ikonen ja Tomi Karhunen.

HIFK:n uudeksi ykkössentteriksi tuleva Lehterä saavutti viime kaudella Tapparassa sekä Suomen mestaruuden että CHL-voiton. Viime kauden runkosarjassa Lehterä teki tehot 11+46=57 ja sijoittui pistepörssissä toiseksi. Lehterän sopimus on kaksivuotinen.

Kokenut 38-vuotias Lepistö palaa Liigaan peräti 16 vuoden tauon jälkeen. Viime kaudella Lepistö pelasi Sveitsissä SCL Tigersissa, jossa hän teki tehot 5+15=20. Lepistön sopimus HIFK:n kanssa on mallia 1+1.

Sekä Lepistö että Lehterä ovat alkujaan Jokerien kasvatteja.

HIFK tiedotti myös odotetun hankinnan Turusta, kun huippulupaava puolustaja Kiviharju siirtyy joukkueeseen kahden vuoden sopimuksella. 17-vuotias Kiviharju pelasi viime kaudella TPS:ssä 21 ottelua, joissa hän sai kolme syöttöpistettä.

Puolustukseensa HIFK hankki myös Sundin SHL-joukkue Röglestä. 27-vuotias Sund on ollut viime vuosina tuttu nimi Leijonissa, ja hän kuului muun muassa vuoden 2021 MM-ryhmään. Sundin sopimus on yhden vuoden pituinen.

Viime kauden hopeajoukkue Pelicansista HIFK hankki keskushyökkääjä Ikosen yhden vuoden sopimuksella. Uransa parhaan kauden pelannut Ikonen teki viime kaudella tehot 19+14=33.

Maalille HIFK hankki yhden vuoden sopimuksella 33-vuotiaan Karhusen. Viime kaudella Karhunen pelasi Bernissä, Brynäsissä ja HIFK:ssa, jossa hän kävi syksyllä paikkaamassa loukkaantumistilannetta.

HIFK:n valmennusjohdon uudeksi nimeksi tiedotettiin Marko Ojanen, joka korvaa apuvalmentajana Cory Murphyn. Joukkueen päävalmentajana jatkaa Ville Peltonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle