HäSa: Tiilikainen Söderholmin maajoukkuetiimiin, ei kommentoi neuvotteluja HPK-pestistä

LIIGA, MAAJOUKKUE / Uutinen
Tiilikainen valmensi aiemmin HPK:n nuoria.
Kuva © Lauri Meriläinen

Saksan toiseksi ylimmällä sarjatasolla valmentava Matti Tiilikainen nousee Saksan miesten jääkiekon A-maajoukkueen valmennustiimiin. Löwen Frankfurtin päävalmentajana toimiva hämeenlinnalaislähtöinen toimii Toni Söderholmin apuvalmentajana Deutschland Cupin ajan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

Tiilikainen paikkaa maajoukkueen vakiokalustoon toimivia valmentajia, jotka joutuvat jäämään sivuun turnauksen ajaksi.

– Muutama valmentaja jäi valitettavasti sivuun ja joutui perumaan viime hetkellä, mutta "Masa" pääsi tulemaan. Hän tuntee täkäläisten ajatusmaailmaa ja on ollut täällä tarpeeksi pitkään tiedostaakseen sitä, kertoo Söderholm Hämeen Sanomille.

Pesti on siis tilapäinen, mutta Söderholmin mukaan pidemmän pestin mahdollisuutta ei ole suljettu pois.

– Kansainvälisen pelin vaatimukset ja asiat kiinnostavat tietysti. Pääsen näkemään harjoituksista, pelaamisesta ja palavereista alkaen miten toimintaa täällä tehdään. Enkä ajatellut tulla katsomaan vain peliä, enkä tyydy statistin rooliin – vaan ammattitaito laitetaan peliin, kertoo Tiilikainen haastattelussa.

Tiilikainen on aiemmin mainittu yhtenä pääehdokkaista HPK:n seuraavaksi valmentajaksi. Hämeen Sanomien samassa uutisessa kertomien tietojen mukaan seura ja valmentaja neuvottelevat parhaillaan sopimuksesta, mutta nimiä ei ole vielä paperissa. Tätä valmentaja ei vahvista eikä kumoa haastattelussa.

– Tähän asiaan ei ole kommentoitavaa, kertoo Tiilikainen lehdelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle