HäSa: Santeri Alatalo vaihtamassa Sveitsin maajoukkuepaitaan

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Uutinen
Alatalo pelaa jo kahdeksatta kauttaan EV Zugin riveissä.
Kuva © Jarno Hietanen

30-vuotias Santeri Alatalo on ollut alkukauden tehokkaimpia puolustajia Sveitsin pääsarjassa. Hän on sarjan pistepörssissä sijalla 14, ja puolustajista edellä on vain Jokerien paidassa KHL:ää pelannut amerikkalainen Ryan Gunderson.

– Hyvin on pisteiden valossa mennyt, jos sitä katsoo. Voi olla tosi tyytyväinen, harvoin pakille – ainakaan itselleni – tuollaisia määriä tulee, Alatalo toteaa Hämeen Sanomien haastattelussa.

Alatalo oli saanut sveitsiläisen pelaajalisenssin jo aiemmin, ja se mahdollisti hänen siirtymisensä maahan jo vuonna 2012, kun tie HPK:n liigajoukkueessa nousi pystyyn. Alatalo asui nuorena Sveitsissä, kun hänen isänsä Matti valmensi Zürichissä seitsemän kauden ajan, ensin apuvalmentajana pääsarjassa ja sitten päävalmentajana kakkostasolla.

Alatalo ei ole päässyt pelaamaan Suomen maajoukkueessa, vaikka on viime vuosien aikana nostanut osakkeitaan EV Zugin riveissä.

– Sieltä tuli kiinnostusta ja varmasti pelataan sitten, kun maajoukkuepelejä täällä taas voidaan pelata. Leijonat on nyt kuopattu osaltani ja mennään Sveitsin mukaan, Alatalo paljastaa.

– Oli se vaikea päätös. Olisi se ollut yksi unelma pelata Leijonissa, mutta ei näyttänyt enää siltä, että sinne pääsisi.

Alatalon tavoitteet lyhyellä tähtäimellä ovat selvät:

– Ensimmäinen tavoite on tietysti mestaruus Zugin kanssa. Olemme olleet jo niin lähellä, niin lähellä. MM-kisat Sveitsin paidassa voisi olla se toinen henkilökohtainen tavoite. Tärkeintä on kuitenkin ylläpitää nykyinen taso, hän kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle