HäSa: JYP ja Pelicans panivat pelaajansa yt-neuvotteluihin – Nyt viiden Liiga-seuran pelaajat lomautusuhan alla

LIIGA / Uutinen
JYPin pelaajilla on nyt mieli matalana.
Kuva © Timo Savela

Hämeen Sanomat kertoi tänään, että Pelicans ja JYP ovat aloittaneet yt-neuvottelut pelaajistonsa kanssa. Jatkoajan lähteet vahvistavat asian. Kumpikin seura ilmoitti asiasta pelaajilleen viime viikolla ja viralliset neuvottelut alkoivat eilen.

Yhteensä viisi Liiga-seuraa käy nyt yt-neuvotteluja pelaajiensa kanssa: Pelicans, JYP, Sport, Jukurit ja SaiPa. Pelicans ja JYP eivät ole tiedottaneet asiasta. Yt-neuvottelut tarkoittavat käytännössä sitä, että pelaajia uhkaa lomautus. Neuvottelujen todennäköisin lopputulos ovat joko palkanalennukset tai lomautukset.

Mikäli seura lomauttaa pelaajansa, pelaajalla on oikeus purkaa sopimuksensa pelkällä ilmoituksella. Välitön purkamisoikeus päättyy seitsemän päivää ennen lomautuksen päättymistä. Jos työntekijä purkaa sopimuksen niiden seitsemän päivän aikana, purkamista seuraa irtisanoutumisaika.

Pelicansin talousongelmista on kerrottu julkisuudessa aiemminkin. Se sopi aiemmin pelaajiensa kanssa, että osa heidän maaliskuun palkastaan maksetaan työsopimuksessa määriteltyä palkanmaksupäivää myöhemmin. Pelicans myös piti jo aiemmin yt-neuvottelut vakinaisen henkilöstönsä kanssa. Ne päättyivät kolmen työntekijän irtisanomiseen ja loppujen lomautuksiin.

JYP on neuvottelut jo kotvan aktiivisesti pelaajiensa kanssa palkanalennuksista. Seuran ensimmäinen ehdotus pelaajille oli, että heidän palkkansa pienenisivät neljäsosalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle