HäSa: HPK pani kultamitalistinsa koirankoppiin, josta ei ollut pääsyä edes seuran 90-vuotisgaalaan – Antti Karjalainen kertoo eristämisestään

LIIGA / Uutinen
Antti Karjalainen kertoi Hämeen Sanomille viimeisestä vuodestaan HPK:ssa avoimesti.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK:ssa kylmästi kohdeltu viime vuoden Suomen mestari Antti Karjalainen avautuu erikoisista tapahtumista Hämeen Sanomien haastattelussa.

HPK:n varamaalivahtina mestaruuden voittanut Antti Karjalainen sai seuraltaan kuluneella kaudella tylyä kohtelua. Ykkösjoukkueen ulkopuolelle alkukauden jälkeen jätetty maalivahti ei ollut tervetullut edustuksen harjoituksiin eikä edes seuran 90-vuotisgaalaan.

Karjalainen, 24, kertoo kauden tapahtumista avoimesta tuoreessa Hämeen Sanomien haastattelussa:

"Lokakuun toisella viikolla normaalien aamujäiden päätteeksi päävalmentaja Antti Pennanen kutsuu Karjalaista nimeltä.
– Hän kertoi, että on tultu päätökseen laittaa minut sivuun joukkueen toiminnasta. Perusteluiksi Pennanen sanoi taloudelliset syyt. Tämän jälkeen hän sanoi, että tarkemmin asiasta ja jatkosta kertoo urheilujohtaja Mika Toivola, Karjalainen kertaa.
Toivola kertoo Karjalaiselle saman asian kuin Pennanen. Perustelut ovatkin tällä kertaa pelilliset esitykset."

HPK:n rinkiin kuului kauden aikana neljä maalivahtia. Karjalaisen kolmevuotinen sopimus oli palkkakausiltaan takapainotteinen, mikä vaikutti seuran haluun päästä hänestä eroon nyt kyseessä olleen viimeisen sopimuskauden aikana. Siirtoa ei kuitenkaan tapahtunut, ja kolme ottelua kauden alussa pelannut Karjalainen siirrettiin sivuun edustusjoukkueen toiminnasta.

Kovaa kohtelua alleviivasi se, että Karjalainen joutui käyttämään edustusjoukkueen tilojen sijaan varusteiden vaihtoon tuomarikoppia ja säilyttämään varusteitaan A-nuorten kuivaushuoneessa.

Kutsua ei tullut edes seuran 90-vuotisgaalaan, kertoo Karjalainen HäSa:lle.

– Lisäksi tuntui ikävältä, kun minun haluttiin näkyvän mahdollisimman vähän joukkueen toiminnassa – ikään kuin mentaliteetilla poissa silmistä, poissa mielestä. HPK järjesti 90-vuotisjuhlagaalan, johon en ollut tervetullut, vaikka kaikesta huolimatta olin sopimuspelaaja ja silti osa HPK:n 90-vuotista historiaa.

Karjalaisen sopimus HPK:n kanssa päättyy huhtikuun loppuun. Hänelle ei ole julkistettu uutta seuraa. Karjalainen on kotoisin Sotkamosta ja pelasi junioreissa Ilveksessä sekä Itävallassa Red Bull Salzburgissa. Liigassa hän on edustanut HPK:n lisäksi Lukkoa.

Käyttäjän awennstrom kuva

Kommentti: Antti Wennström

Jääkiekkoseuran sisällä tehdään helppoja ja vaikeita päätöksiä. Joukkueurheilussa jotkin päätöksistä kumartavat yhdelle yksilölle ja pyllistävät toiselle. Se on kiekkoseuran elämää.

Antti Karjalaisen kohtelu HPK:ssa pyllistää valitettavasti pelaajan lisäksi koko seuralle ja sen arvoille. Pyrkimys virittää joukkue parhaaseen kuntoon on tällä kertaa ketjureaktiona johtanut siihen, että toiminta on muistuttanut jo työpaikkakiusaamista. Se on väärin, ja sitä pitäisi jokaisen tahollaan seurassa pyytää pelaajalta anteeksi.

Ei ole olennaista, olisiko Karjalaisen pitänyt tasollaan pelata enemmän vai vähemmän. Ei ole olennaista, kuka kokonaisuutena oli suurin syypää yhtälöön.

Olennaista on se, että tämänkaltainen kohtelu epäsuosioon joutunutta pelaajaa kohtaan on täysin asiatonta ja kaikkien mainostettujen arvojen vastaisia − elleivät ne paljon mainostetut arvot sitten ole mätämunien arvoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle