HäSa: Ässien päävalmentajana aloittaa kolmen vuoden päästä Petri Karjalainen

LIIGA / Uutinen
Petri Karjalainen muuttaa Poriin vuonna 2021.
Kuva © Kiia Aha kiia.aha@jatkoaika.com

Maakuntalehti Hämeen Sanomat uutisoi, että Porin Ässät on solminut Liiga-joukkueeseensa kaudet 2021–2023 kattavan päävalmentajasopimuksen Petri Karjalaisen kanssa. Karjalainen, 38, työskentelee tällä hetkellä alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajana. Ensi kaudella Karjalainen jatkaa saman ikäluokan kaitsemista alle 17-vuotiaiden maajoukkuevalmentajana.

Karjalaisen ura jääkiekkovalmentajana on ollut poikkeuksellisen polveileva. Hän työskenteli vuodet 2005–2008 apuvalmentajana Sveitsin pääsarjassa HC Davosissa ja vuodet 2008–2011 apuvalmentajana Liigassa Kärpissä – tuolloin hän poikkesi myös Kärppien A-juniorimiesten päävalmentajana. Kauden 2011–2012 hän vietti KHL:ssä. Ensin Metallurg Magnitokorskissa apuvalmentajana, sitten videovalmentajana Sibir Novosibirskissä. Ensimmäinen päävalmentajapesti aikuisten tasolla oli Mestiksessä Peliitoissa vuosina 2012–2014. Vuodet 2014–2017 kuluivat Karjalaiselta Sportin apuvalmentajana Liigassa, viime kauden hän työskenteli RoKissa päävalmentajana ja siirtyi kesällä Suomen jääkiekkoliiton leipiin.

Karjalainen on kotoisin Oulusta. Ei ole tiedossa, valmentaako hän seurajoukkueita ennen Ässät-urakkansa alkamista.

Nyt on tiedossa Ässien Liiga-joukkueen kolme seuraavaa päävalmentajaa. Viime viikolla pestissä aloittanut Pasi Kaukoranta debytoi tänään satakuntalaisten vaihtopenkin takana vierasottelussa HIFK:ta vastaan. Ensi kesänä Kaukorannan korvaa Jari Pasanen, joka päävalmentaa tällä hetkellä tanskalaista Frederikshavn White Hawksia. Syksyllä 2021 on sitten Karjalaisen vuoro.

» Lähetä palautetta toimitukselle