Golden Knightsin Dadonov-kauppa kuivui kasaan − siirron kieltävä pykälä tuli yllätyksenä

NHL / Uutinen
Jevgeni Dadonov joutui keskelle mielenkiintoista sopimussoppaa.
Kuva © Scott Taetsch

Vegas Golden Knights kärsii tällä hetkellä lukuisista loukkaantumisista ja joukkue pyrki siirtotakarajalla helpottamaan palkkakattoaan kauppaamalla venäläishyökkääjä Jevgeni Dadonovin ja kakkoskierroksen varauksen Anaheim Ducksiin. Vastineeksi Dadonovista Golden Knightsin oli tarkoitus saada puolustaja John Moore sekä uransa jo päättäneen Ryan Keslerin sopimus.

Kauppa kuitenkin jouduttiin mitätöimään, koska kävi ilmi, että Dadonovilla on sopimuksessaan muokattu siirron kieltävä pykälä.

Dadonov oli solminut kolmen vuoden sopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa lokakuussa 2020 ja sopimukseen kuului kymmenen joukkueen lista, joihin häntä ei voitaisi kaupata ilman suostumusta. Ducks oli yksi näistä joukkueista.

Heinäkuussa 2021 – yhdeksän kuukautta jatkosopimuksen solmimisesta – Senators kauppasi hänet Golden Knightsiin eli joukkueeseen, joka ei ollut hänen kieltolistallaan. 

Vielä ei ole täysin selvää, kuka on syypää vaihtokaupassa tapahtuneeseen erehdykseen. Dadonov itse oli toimittanut kymmenen joukkueen listansa ajallaan Senatorsille, mutta se ei mitä ilmeisemmin ikinä ollut päätynyt Golden Knightsin tietoon.

Kaupan tultua mitätöidyksi Dadonov jatkaa Golden Knightsissa, jossa hän on tällä kaudella tehnyt 62 otteluun tehot 15+12=27.

» Lähetä palautetta toimitukselle