Golden Knights jysäytti uutispommin: Tuore Vezina-voittaja Marc-André Fleury kaupattiin Blackhawksiin lähes ilmaiseksi

NHL / Uutinen
Marc-André Fleury siirtyi maanantai-iltana Chicago Blackhawksin riveihin.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knights on kaupannut maalivahtinsa Marc-André Fleuryn Chicago Blackhawksiin. Toiseen suuntaan kaupassa siirtyi suomalaishyökkääjä Mikael Hakkarainen.

Vegas Golden Knights jysäytti maanantai-iltana uutispommin, kun se ilmoitti kaupanneensa hallitsevan Vezina Trophy -voittajan Marc-André Fleuryn Chicago Blackhawksiin. Toiseen suuntaan kaupassa siirtyi Mikael Hakkarainen, joka toistaiseksi on pelannut lähinnä Blackhawksin farmiseuroissa AHL:ää ja ECHL:ää. Hakkarainen on Blackhawksin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2018.

Golden Knights ei tehnyt kaupassa palkanpidätyksiä. Fleuryllä on vielä vuosi jäljellä sopimustaan, joka tuo hänelle seitsemän miljoonan dollarin keskimääräiset kausiansiot. Fleuryn agentin Allan Walshin mukaan Fleury ei saanut ensikädessä tietoa vaihtokaupasta Golden Knightsilta ja pohtii nyt perheensä kanssa uransa jatkoa.

Jos Fleury ei ilmoittautuisi Blackhawksille vaan lopettaisi uransa, Blackhawks ei kuitenkaan saisi sopimussanktiota, kertoo CapFriendly. Golden Knights sen sijaan pääsi Fleuryn sopimuksesta kokonaan eroon ilman, että se vaikutti millään tavalla seuran palkkakattotilanteeseen.

Viimeiset neljä kautta Golden Knightsia edustanut 36-vuotias Fleury pelasi päättyneellä kaudella ritaripaitojen maalinsuulla 36 ottelua, joista hän saalisti 26 voittoa. Fleuryn torjuntaprosentti oli 92,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,98. Hänet palkittiin kauden päätteeksi uransa ensimmäisellä Vezina Trophyllä liigan parhaana maalivahtina.

Fleury on urallaan edustanut myös Pittsburgh Penguinsia, jonka riveissä hän voitti kolme Stanley Cupia ennen siirtymistään Golden Knightsiin vuoden 2018 laajennusvaraustilaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle