Genéve-Servette nappasi seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden – Vatanen iski ratkaisupelissä kaksi maalia

Muut Sarjat / Uutinen
Vatanen oli muutaman pudotuspeliottelun sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta ratkaisevassa finaalissa puolustaja iski kaksi maalia.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Genéve-Servette ja Biel-Bienne tahkosivat täyden seitsemän ottelun sarjan Sveitsin NL:n finaaleissa. Lopulta Genéve-Servette nappasi seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden. Ratkaisevassa finaalissa Sami Vatanen ja Teemu Hartikainen tekivät yhteensä kolme maalia.

Genéve-Servette voitti täydessä kotihallissaan NL:n mestaruuden, kun se kaatoi ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa Antti Törmäsen valmentaman Biel-Biennen maalein 4–1.

Voiton takuumiehenä hääri Sami Vatanen, joka iski jo avauserässä kaksi maalia. Ensin puolustaja tuli koko kentän läpi ja veivasi kiekon ohi Harri Säterin. Toinen maali syntyi b-pisteen kaarelta ylivoimalla ajassa 7.27. Valtteri Filppula sai ylivoimamaaliin syöttöpisteen.

Toisessa erässä kotijoukkue karkasi ensin jo 3–0-johtoon, mutta Gaetan Haas antoi kavennusmaalillaan vielä hieman lohtua paikalle saapuneille vieraskannattajille. Enempää maaleja ei toinen erä tarjonnut, vaikka kiekko kolisuttikin kertaalleen tolppia Säterin selän takana.

Kolmannessa erässä Teemu Hartikainen iski kolmannen maalinsa finaalisarjassa, kun järkälemäinen hyökkääjä painoi alivoimalla läpiajosta pikkumustan reppuun. Tehopiste oli Hartikaiselle neljäs kolmeen perättäiseen otteluun. Maali jäi lopulta ratkaisuottelun viimeiseksi, eikä Biel-Bienne juuri saanut kiriä aikaiseksi.

Suomalaiset valtasivat pistepörssin kärkisijat

Kaikki joukkueiden suomalaispelaajat nähtiin jäällä, mutta Biel-Biennen Toni Rajala ja Jere Sallinen jäivät ilman tehopisteitä. Rajala kuitenkin voitti koko pudotuspelien maalipörssin kymmenellä osumalla. Kahden maalin illan avulla Vatanen nosti itsensä samaisen listan toiseksi yhdeksällä täysosumallaan.

Rajala vei nimiinsä myös koko pudotuspelien pistepörssin tehoin 10+5. Vatanen iski myös 15 tehopistettä, mutta maalimäärällä mitattuna Rajala vei pidemmän korren. Filppula nappasi puolestaan sijan viisi ja Hartikainen oli listalla kuudentena.

Filppulasta tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden, olympiakultaa, Stanley Cupin sekä NL:n mestaruuden.

Genéve-Servettelle ensimmäinen mestaruus

Vuonna 1905 perustettu Genéve-Servette on NL:n vanhin organisaatio. Mestaruus on seuralle vasta ensimmäinen sen historiassa, joten kotiyleisöllä oli vielä entistä enemmän syytä juhlaan. Joukkue on aiemmin ollut finaaleissa useampaan kertaan, sillä seura on saavuttanut hopeaa peräti yhdeksänä vuonna.

Biel-Biennekään ei ole voittanut mestaruutta sitten 1980-luvun. Tuolloin NL:ssä ei vielä pelattu finaaleja, joten joukkue pelasi nyt ensimmäistä kertaa finaalissa. Biel-Biennen kausi oli monella historiallinen, vaikka mestaruus jäikin haaveeksi. 

Finaalisarja Genéve-Servetten ja Biel-Biennen välillä oli ensimmäinen, jossa kohtasivat ranskankieliset joukkueet. Kaikki finaaliottelut myytiin hetkessä loppuun, ja viimeisimpänä Genéve-Servetten kotihalli Les Vernets myytiin loppuun vain 90 sekunnissa. Historian ensimmäistä mestaruutta oli todistamassa reilut 7 000 ihmistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle