Gary Bettman vastasi toimittajien kysymyksiin Blackhawksin ahdisteluskandaalista: "Kahden miljoonan dollarin sakko oli tilanteeseen sopiva"

NHL / Uutinen
Bettman vastasi toimittajien kysymyksiin maanantaina.
Kuva © Getty Images
NHL-komissaari Gary Bettman piti maanantaina tiedotustilaisuuden, joissa hän vastasi toimittajien kysymyksiin Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaalista.

Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on ollut jääkiekkomaailman puhutuin aihe jo pidemmän aikaa. NHL-komissaari Gary Bettman piti maanantaina tiedotustilaisuuden, joissa hän vastasi toimittajien kysymyksiin aiheesta. 

Bettman aloitti tilaisuuden pyytämällä anteeksi uhri Kyle Beachilta ja kehui häntä rohkeaksi. Komissaari kutsui ahdisteluskandaalia "järkyttäväksi" ja kertasi samalla kuluneen viikon tapahtumia. 

Bettman kertoi käyneensä keskustelun entisen Florida Panthersin päävalmentajan John Quennevillen kanssa viime torstaina, jonka perusteella Quenneville päätti erota tehtävästään.

Komissaari keskusteli myös nykyisen Winnipeg Jetsin GM:n Kevin Cheveldayoffin kanssa, mutta hän saa jatkaa tehtävässään. 

Bettmanin mukaan Cheveldayoff oletti, että Blackhawksin seurajohto otti Brad Aldrichia kohtaan osoitetut syytökset tosissaan ja hänet erotettiin niiden takia. Komissaarin mukaan vain yksi henkilö kertoi raportissa, että Cheveldayoff oli toukokuussa 2011 pidetyssä kokouksessa – tämä henkilö oli Cheveldayoff itse.

Bettman kutsui Blackhawksin saamaa kahden miljoonan dollarin sakkoa tilanteeseen sopivaksi. Varakomissaari Bill Daly kertoi toimittajille, että NHL kuuli Aldrichiin kohdistuneista syytöksistä ensimmäistä kertaa viime vuoden joulukuussa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Blackhawks-skandaali

Jääkiekkomaailmaa ravistuttanut Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on johtanut syytteisiin, eroamisiin ja Stanley Cup -pokaalin muokkaamiseen. Entisen videovalmentaja Brad Aldrichin toimista tiesivät monet organisaation sisällä, mutta asiasta vaiettiin ja uhrina esiin tullut Kyle Beach jäi ilman tukea.

Uutinen
Useita henkilöitä hyväksikäyttäneen Brad Aldrichin nimi on poistettu Stanley Cupista
3.11.2021 21:58
Chicago Blackhawksin entisen videovalmentajan Brad Aldrichin nimi on ruksittu pois Stanley Cupista.
Artikkeli
Näin Blackhawksin ahdisteluskandaali on edennyt – monta kuukautta kehittynyt saaga kulminoitui kyyneliin ja irtisanoutumisiin
3.11.2021 16:18
Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on ylittänyt uutiskynnyksen useamman kerran kuluneiden kuukausien aikana. Jatkoaika kokosi kattavan uutisseurantansa asian tiimoilta yhteen.
Kolumni
Gary Bettmanin on aika siirtyä eläkkeelle – sen osoittaa ahdisteluskandaalin kömpelö käsittely
3.11.2021 7:00
Ahdisteluskandaalin uhreista piittaamaton kommentointi asettaa Gary Bettmanin tulevaisuuden NHL:n ylimpänä johtajana kysymysmerkkien alle.

Lue myös