Gallant sivuun Vegas Golden Knightsin päävalmentajan tehtävistä − Sharksista erotettu DeBoer vastuuseen

NHL / Uutinen
Gerard Gallant sai kenkää Vegas Golden Knightsista.
Kuva © Getty Images
NHL:ssä nähtiin kauden seitsemäs valmentajanvaihdos, kun Vegas Golden Knights erotti päävalmentaja Gerard Gallantin ja hänen apunaan toimineen Mike Kellyn. Uudeksi päävalmentajaksi tulee Peter DeBoer.

Gerard Gallantin ura Golden Knightsissa päättyi neljään peräkkäiseen tappioon, joista viimeisin tuli Buffalo Sabresia vastaan. Joukkue pelaa myös seitsemän seuraavaa peliään vieraissa, joskin tähdistöottelun takia välissä on myös kymmenen päivän tauko.

Gallant oli Golden Knightsin ensimmäinen päävalmentaja ja ehti toimia seurassa hieman yli kaksi ja puoli kautta. Ensimmäisellä kaudellaan Gallant johdatti joukkueen sensaatiomaisestai Stanley Cup -finaaleihin, viime kaudella matka päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle dramaattisen San Jose Sharksia vastaan pelatun seitsemännen ottelun jälkeen.

Mike Kelly oli Gallantin apuna myös Florida Panthersissa ja ehti toimia Golden Knightsissa niin ikään kahden ja puolen kauden ajan.

Uudeksi päävalmentajaksi tuleva Peter DeBoer sai aikaisemmin tällä kaudella kenkää San Jose Sharksista. Aiemmin myös Florida Panthersia ja New Jersey Devilsiä valmentanut DeBoer on johdattanut Devilsin (2012) ja Sharksin (2016) Stanley Cup -finaaleihin, mutta molemmilla kerroilla tuloksena oli tappio.

− Jotta joukkue saavuttaisi täyden potentiaalinsa, katsoimme että valmentajanvaihdos oli tarpeellinen. Joukkue pystyy parempaan kuin mitä se on saanut aikaiseksi tähän mennessä, Golden Knightsin GM Kelly McCrimmon kommentoi.

Aikaisemmin tällä kaudella päävalmentajaa ovat vaihtaneet Toronto Maple Leafs, Calgary Flames, New Jersey Devils, Dallas Stars, San Jose Sharks ja Nashville Predators.

» Lähetä palautetta toimitukselle