GM Bill Guerin vahvisti: Mikko Koivu ei jatka Minnesota Wildissa 15 vuoden jälkeen

NHL / Uutinen
Koivun pelit Wildissa ovat ohi.
Kuva © Getty Images
Minnesota Wildin GM Bill Guerin kertoi lausunnossaan perjantaina, ettei seuran kapteeni Mikko Koivulle tarjota jatkosopimusta.

Mikko Koivu varattiin Minnesota Wildiin kesän 2001 varaustilaisuuden kuudentena pelaajana ja suomalainen teki NHL-debyyttinsä seuran väreissä marraskuussa 2005. Perjantaina Wildin GM Bill Guerin antoi lausunnon, jossa hän kertoi, ettei Koivulle tarjota jatkosopimusta.

Koivu on edustanut NHL:ssä ainoastaan Wildia ja hän toimi joukkueen kapteenina syksystä 2009 lähtien. Hänestä tuli vuonna 2019 ensimmäinen pelaaja Wildin organisaation historiassa, joka saavutti 1000 runkosarjaottelua.

− Koivun perintö elää organisaatiossamme ikuisesti. Hänen kova työnsä, omistautumisensa ja joukkueen asettaminen itsensä edelle ovat asioita, jotka on vaikea korvata kokoonpanossamme. Hänen panoksensa Minnesotan osavaltion jääkiekolle on mittaamattoman arvokas. Hän teki positiivisen vaikutuksen moniin ihmisiin yhteisössämme mukaan lukien lasten hyväksi tehty hyväntekeväisyystyö, totesi Guerin lausunnossaan ja kiitti Koivua sekä hänen perhettään toivottaen kaikkea hyvää tulevaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle