Frederik Andersen ja Antti Raanta palkittiin NHL:ssä

NHL / Uutinen
Antti Raanta sai William M. Jennings Trophyn.
Kuva © Getty Images
Carolina Hurricanesin maalivahdit saivat William M. Jennings Trophyn päästettyään vähiten maaleja NHL:n runkosarjassa.

Carolina Hurricanesin maalivahdit Frederik Andersen ja Antti Raanta palkittiin William M. Jennings Trophylla, joka jaetaan runkosarjassa vähiten maaleja päästäneen joukkueen maalivahdeille. Vaatimuksena palkinnolle on myös vähintään 25 pelattua ottelua.

Runkosarja päättyi Hurricanesin osalta perjantain vastaisena yönä, ja joukkue päästi 82 ottelussa yhteensä 202 maalia. Lähimmistä haastajista Calgary Flames on päästänyt 203 maalia ja New York Rangers 205 maalia, mutta molemmilla on vielä yksi runkosarjaottelu pelaamatta.

Andersen pelasi runkosarjassa 52 ottelua päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,17 ja torjuntaprosentti 92,2. Raannalla vastaavat lukemat olivat 28 ottelussa 2,45 ja 91,2.

Suomalaisista palkinnon ovat aiemmin saaneet Calgary Flamesin Miikka Kiprusoff kaudella 2005–2006, Minnesota Wildin Nicklas Bäckström yhdessä Manny Fernandezin kanssa vuotta myöhemmin ja Boston Bruinsin Tuukka Rask yhdessä Jaroslav Halákin kanssa kaudella 2019–2020.

Raanta valittiin aiemmin tällä viikolla myös Carolina Hurricanesin ehdokkaaksi Bill Masterton Memorial Trophyyn, joka jaetaan sinnikkyyttä, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle osoittaneelle pelaajalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle