Frans Tuohimaa tilkitsemään Jukurien maalinsuuta − "Haimme markkinoilta parasta mahdollista korvaajaa Oskarille ja mielestäni onnistuimme siinä"

LIIGA / Uutinen
Tuohimaa oli mukana Leijonien olympiakultaa Pekingissä keväällä voittaneessa joukkueessa.
Jukurit hankki Pohjois-Amerikkaan lähteneella Oskari Salmiselle kokeneen korvaajan, kun tällä hetkellä MM-kisajoukkueessa oleva Frans Tuohimaa siirtyy mikkeliläisseuraan.

Frans Tuohimaa liittyy Jukurien miehistöön vuoden mittaisella sopimuksella. Viime kauden 30-vuotias torjuja pelasi KHL-joukkue Neftehimik Nizhnekamskissa. Helsinkiläislähtöinen Tuohimaa torjui KHL:ssä päättyneellä kaudella 26 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,6%.

Hänellä oli ajatuksena jatkaa ulkomailla myös ensi kaudella, mutta nykyinen maailmantilanne muutti suunnitelmia.

− Se muutti jääkiekkomarkkinoita etenkin maalivahtien osalta. En tahtonut henkilökohtaisesti venyttää sopimuksen tekemistä pidemmälle kesään tai syksyyn, sillä tällä hetkellä esimerkiksi Saksan ja Sveitsin huippuseurojen suhteen markkinat ovat haasteelliset. Huippumaalivahteja on nyt vapailla markkinoilla enemmän, mitä Euroopassa on huippuseuroja vapaana, Tuohimaa kertoo.

− Jukureissa viedään jääkiekkoa ja ylipäätään suomalaista jääkiekkoa mielestäni juuri siihen suuntaan, mihin sitä pitää viedä. Mikkelissä uskalletaan tehdä asioita niiden normien ja boksin ulkopuolelta, minkä minä koen ravistelevan ja haastavan rakenteita, joita meillä suomalaisessa jääkiekossa on. Toivottavasti tätä pystytään jatkamaan myös tulevalla kaudella, avaa Tuohimaa sopimuspäätöksensä syitä.

Ennen KHL-visiittiään Tuohimaa torjui kahden kauden ajan HIFK:n maalilla. Häneltä löytyy aiempaa liigakokemusta myös SaiPan, HPK:n ja Jokerien tolppien välistä. Viime keväänä Tuohimaa saavutti HIFK:ssa SM-pronssia.

Ulkomaan kaukalotkin ovat tulleet Tuohimaalle aiemminkin tutuksi. Edmonton Oilersin kesän 2011 varaus torjui kauden 2014-2015 Oilersin organisaation AHL- ja ECHL-joukkueissa. Keväällä 2016 hän oli puolestaan nostamassa Leksandsia takaisin Ruotsin pääsarjaan.

Maajoukkuedebyyttinsä Tuohimaa teki kaudella 2019-2020 EHT:lla. Helmikuussa hän oli mukana Pekingin olympialaisissa kultaa voittaneessa leijonajoukkueessa ja tällä hetkellä hän on MM-kisaryhmän matkassa.

− Kun meille selvisi, että [Oskari] Salminen lähtee Pohjois-Amerikkaan, ryhdyimme välittömästi kartoittamaan vapaita maalivahteja. Kun me listasimme potentiaalisia vaihtoehtoja, oli Tuohimaa koko ajan meidän ykkösnimemme, kommentoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

− Lähdimme hakemaan markkinoilta parasta mahdollista korvaajaa Oskarille ja mielestäni onnistuimme siinä. Olemme todella tyytyväisiä, että pääsimme nopeasti sopimukseen ykkösvaihtoehtomme kanssa

» Lähetä palautetta toimitukselle