Frölunda jälleen CHL-mestariksi − tehokas ylivoima takasi voiton

CHL / Uutinen
Roger Rönnberg johdatti joukkueensa jälleen mestariksi.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kauden 2018−19 Champions Hockey League päättyi ruotsalaisen Frölunda Indiansin voittoon. Tällä kertaa finaalissa kaatui saksalainen Red Bull München maalein 3−1.

Mestaruus oli Frölundalle jo kolmas CHL:ssä, jota on nykymuodossaan pelattu viisi kautta. Lisäksi joukkue on ollut kertaalleen finaalin häviävänä osapuolena, ja ainoastaan viime kausi päättyi aikaisin, kun joukkue putosi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Tiistain ottelussa vierailija Red Bull München aloitti ottelun vahvasti, mutta ei onnistunut tekemään maalia. Sen jälkeen kurittomuus otti vallan saksalaisjoukkueessa, ja Frölundan nuori Samuel Fagemo ampui ylivoimalla joukkueensa johtoon.

Toisessa erässä Frölunda iski kaksi ylivoimamaalia lisää. Ryan Lasch osui erän alku- ja Ponthus Westerholm loppupuolella. Erässä nähtiin myös ikävä tilanne, kun Yannic Seidenberg taklasi rumasti Rhett Rakhshania selviten kuitenkin 2+2-minuuttisella. Westerholmin maali syntyi tuon rangaistuksen aikana.

Kolmannessa erässä Red Bull München ei saanut kunnollista kiriä aikaiseksi, vaikka Yasin Ehliz osuikin kuudella neljää vastaan noin kahdeksan ja puoli minuuttia ennen pelin loppua. Näin Frölunda pääsi juhlimaan mestaruutta kotiareenallaan 12 044 katsojan edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle