Forssan joustokaukaloepisodi sai hyväksynnän kiivaan keskustelun jälkeen: "Jääkiekon parissa aktiivisesti toimivat vievät osaa valtuutetuista 100-0"

MESTIS / Uutinen
Forssan Palloseurassa saadaan tuulettaa joustokaukalosta.
Kuva © Milla Sundell - milla.sundell@jatkoaika.com
Forssan kaupunginvaltuusto hyväksyi Mestis-lisenssin mahdollistavan kaukalon rahoituksen äänin 28−12. Kolme valtuutettua äänesti tyhjää.

Forssan kaupunginvaltuusto päätti tänään videokokouksessaan, että kaupunki rahoittaa joustokaukalon Forssan Palloseuran kotihalliin. Kaukalon kustannus on noin 120 000 euroa. 

FPS:llä on nyt ainakin kaukalon osalta edellytys Mestis-lisenssille. 

Kustannukset katetaan erittelemättömien pienten peruskorjauskohteiden ja kunnostusten määrärahasta.

Määrärahasta oli vielä tammikuun lopussa tehdyllä päätöksellä tarkoitus rahoittaa esimerkiksi Heikanrinteen asumispalvelukeskuksen kosteusvauriokorjausten jatkamista sekä paloaseman lepo- ja toimistotilojen jäähdytyslaitteiden uusiminen.

− Onko kaupunginhallitus katsonut joustokaukalon tärkeämmäksi kuin vanhukset ja palomiehet? kysyi Sirkka-Liisa Ilvonen (vas.).

− Uskon, että yhteinen tavoitteemme on, että kaikki urheiluseurat ja koko lajikirjo voi hyvin Forssassa, ja että Forssan vetovoima liikunta- ja urheilukaupunkina tulevaisuudessa vain vahvistuu. Näillä terveisin tukea joustokaukalohankkeelle ja menestystä FPS:lle mahdolliseen Mestis-nousuun, perusteli kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.).

− Tunnepitoiset viestit ja katteettomat lupaukset ovat hallinneet sosiaalista mediaa ja paikallisen lehden mielipidepalstaa. Jääkiekon parissa aktiivisesti toimivat vievät osaa valtuutetuista 100-0, räväytti Vesa Niininen (sd.) viime viikoista.

Viisi vasemmistoliiton valtuutettua ehdotti, että kaukalo vaihdettaisiin peruskorjauksen yhteydessä. Valmistelijana alun perin olleen Forssan kiinteistöpäällikön mukaan peruskorjauksen aika olisi aikaisintaan viiden vuoden päästä.

Janne Vuorenmaan (sd.) muutosehdotuksessa, jota kannatti myös Ritva Aho (sd.), kaukalo olisi vaihdettu nyt, mutta siihen olisi järjestetty 120 000 euron lisämääräraha. Tämä ehdotus oli lopulta vastakkain kaupunginhallituksen alkuperäisen esityksen kanssa.  

Osa valtuutetuista oli myös huolissaan jäähallin putkistosta ja kyseenalaistivat sen keston kaukalonvaihdon aikana. 

Aiemmin kaupunginhallitus oli esittänyt yhdyskuntalautakunnalle, että se hyväksyisi suoraan kaukalonvaihdon kuluvan vuoden aikana ja rahoittaa hankinnan valtuuston vuodelle 2020 myöntämästä erittelemättömät pienet peruskorjauskohteet ja kunnostukset -määrärahasta.

Lautakunta ei kuitenkaan halunnut päättää asiasta ja esitti hallitukselle, että se vie asian valtuustoon, joka ratkaisi asian tänään maanantaina. 

» Lähetä palautetta toimitukselle