Floridan Panthersin päävalmentaja eroaa – taustalla Blackhawksin ahdisteluskandaali

NHL / Uutinen
Joel Quenneville eroaa Florida Panthersin päävalmentajan tehtävistä.
Kuva © Getty Images

Viime keväänä esiin tulleet uutiset Chigaco Blackhawksissa 2010-luvun alkupuoliskolla tapahtuneesta seksuaalisesta ahdistelusta ja sen peittelystä ovat johtaneet nykyään Floridassa operoivan valmentaja John Quennevillen eroilmoitukseen.

Taustalla ovat tapahtumat, joissa tuolloinen Blackhawksin johtoporras peitteli ja vaikeni seurassa toiminutta videovalmentaja vastaan esitetyistä väitteistä seksuaalisesta ahdistelusta. Kaksi entistä pelaaja ovat nostaneet syytteet kyseistä videovalmentaja Brad Aldrichia vastaan vuoden 2010 tapahtumista.

Blackhawksin GM Stan Bowman erosi tehtävästään jo aiemmin tällä viikolla. 

Tiistaina julkaistun aportin mukaan Blackhawksin silloinen päävalmentaja Quenneville ja Winnipeg Jetsin nykyinen GM Kevin Cheveldayoff tiesivät Aldrichiin kohdistuneista syytöksistä. Molemmat miehet kertoivat kesällä saaneensa tietää syytöksistä vasta median kautta huomattavasti myöhemmin.

Quenneville on valmentanut NHL:ssä vajaat 1800 ottelua ja hän voitti kolme Stanley Cup -mestaruutta Chicago Blackhawksin kanssa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Blackhawks-skandaali

Jääkiekkomaailmaa ravistuttanut Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on johtanut syytteisiin, eroamisiin ja Stanley Cup -pokaalin muokkaamiseen. Entisen videovalmentaja Brad Aldrichin toimista tiesivät monet organisaation sisällä, mutta asiasta vaiettiin ja uhrina esiin tullut Kyle Beach jäi ilman tukea.

Uutinen
Useita henkilöitä hyväksikäyttäneen Brad Aldrichin nimi on poistettu Stanley Cupista
3.11.2021 21:58
Chicago Blackhawksin entisen videovalmentajan Brad Aldrichin nimi on ruksittu pois Stanley Cupista.
Artikkeli
Näin Blackhawksin ahdisteluskandaali on edennyt – monta kuukautta kehittynyt saaga kulminoitui kyyneliin ja irtisanoutumisiin
3.11.2021 16:18
Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on ylittänyt uutiskynnyksen useamman kerran kuluneiden kuukausien aikana. Jatkoaika kokosi kattavan uutisseurantansa asian tiimoilta yhteen.
Kolumni
Gary Bettmanin on aika siirtyä eläkkeelle – sen osoittaa ahdisteluskandaalin kömpelö käsittely
3.11.2021 7:00
Ahdisteluskandaalin uhreista piittaamaton kommentointi asettaa Gary Bettmanin tulevaisuuden NHL:n ylimpänä johtajana kysymysmerkkien alle.

Lue myös