Flamesin päävalmentaja Bill Peters ajautui kohun keskelle – entinen valmennettava syyttää rasismista

NHL / Uutinen
Bill Peters on tukalassa tilanteessa.
Kuva © Getty Images
Entisen NHL-pelaajan Akim Aliun eiliset twiitit ovat nostattaneet kohun Calgary Flamesin ja sen päävalmentajan Bill Petersin ympärille.

Calgary Flamesin päävalmentaja Bill Peters on joutunut kohun keskipisteeksi, sillä hänen entinen valmennettavansa Akim Aliu paljasti Twitterissä Petersin kohdelleen häntä aikoinaan hyvin alentavaan tyyliin.

Nigerialaissyntyinen ja urallaan seitsemän NHL-ottelua pelannut Aliu ei maininnut Petersiä nimeltä, mutta kertoi kyseisen henkilön olevan vastikään Toronto Maple Leafsista potkut saaneen Mike Babcockin suojatti, joka valmensi Aliuta hänen ollessaan 20-vuotias.

Aliu pelasi tuolloin Petersin valmentamassa AHL-seura Rockford IceHogsissa kaudella 2009–10. Peters puolestaan toimi Babcockin apuvalmentajana vuosituhannen vaihteessa WHL-seura Spokane Chiefsissä ja myöhemmin Detroit Red Wingsissä.

Aliu kertoi, että Peters halvensi häntä sen takia, että valmentaja ei pitänyt Aliun musiikkimausta. Lisäksi Aliu paljasti, että Peters pyysi IceHogsin NHL-yhteistyöseura Chicago Blackhawksin edustajia John McDonoughia ja Stan Bowmania lähettämään Aliu alemmalle sarjatasolle ECHL:ään.

Flames pelasi eilen ottelua samaan aikaan Pittsburgh Penguinsin vieraana, kun Aliu julkaisi twiittinsä. Peters ei antanut medialle lainkaan kommentteja ottelun jälkeen. Flamesin GM Brad Treliving puolestaan kommentoi seuran tiedotteessa, että seura tutkii tapauksen tarkkaan ennen kuin se antaa enempää lausuntoja.

Kommentti:

Vaikean alkukauden pelannut Flames ajautui entistä syvemmälle ahdinkoon. Aliun twiitit asettavat päävalmentaja Petersin jatkon liekkipaitojen peräsimessä hyvin kyseenalaiseksi.

Don Cherryn ja vastikään ilmi tullut Mike Babcockin tapaukset osoittavat, että suhtautuminen rasismiin, kiusaamiseen ja syrjintään on jyrkentynyt selvästi NHL-maailmassa.

Flames ja GM Treliving ovat nyt todella ahtaassa raossa. Aiemmin Treliving ilmoitti julkisesti, että Petersin asema päävalmentaja on turvattu heikoista tuloksista huolimatta. Nyt vaakalaudalla on kuitenkin koko Flames-organisaation maine ja eettisyys. Petersin potkut lähiaikoina eivät olisi yllätys.

» Lähetä palautetta toimitukselle