FinnProspectsin junioriranking: Kakko ja Honka ensi vuoden varaustilaisuuden suomalaiskärkeä

LIIGA, MAAJOUKKUE / Uutinen
Kaapo Kakko pelasi viime kaudella Liigaa TPS:ssä kuuden ottelun verran.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Tämän vuoden varaustilaisuuden päättymisestä on vain hetki aikaa, mutta FinnProspects suuntaa katseensa jo ensi vuoteen. Kaapo Kakko ja Anttoni Honka edustavat seuraavan varattavan suomalaisikäluokan kaikista kirkkainta kärkeä.

Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects kokoaa joka toinen kuukausi rankingin NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista, ja rankingit julkaistaan myös Jatkoajassa. FinnProspectsin ranking on sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistava ranking 15 varaamattomasta suomalaispelaajasta on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Vuoden 2018 varaustilaisuus päättyi vasta viikko sitten, mutta FinnProspects suuntaa katseensa jo ensi vuoden varaustilaisuuteen, jossa varattavana ovat vuonna 2001 syntyneiden ikäluokkaa edustavat pelaajat. Sivusto julkaisi tällä viikolla alustavan rankinginsa ensi vuoden parhaista suomalaispelaajista.

Ensi vuonna varausikään tuleva suomalaispelaajien ikäluokka on lähtökohtaisesti tämän vuoden varaustilaisuutta vahvempi. TPS-hyökkääjä Kaapo Kakko ja JYP-puolustaja Anttoni Honka ovat sivuston mukaan kaksi tämän hetken parasta pelaajaa ensi vuotta silmällä pitäen. Sekä Kakko että Honka esiintyivät keväällä ansiokkaasti alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa voittaen lopulta kultaa.

Jukureilla on rankingin alkupäässä vahva edustus, sillä Henri Nikkanen on sijalla kolme ja Mikko Kokkonen sijalla viisi. Lukon Antti Saarela on puolestaan sijalla neljä. Rankingin suomalaisista Matias Maccelli on ainoa pelaaja, joka pelasi viime kaudella ulkomailla.

Toisen polven pelaajia alustavassa rankingissa on yhteensä neljä: Saarela, Patrik Puistola, Kalle Loponen ja Juuso Pärssinen.

FinnProspectsin alustava ranking:

1. Kaapo Kakko, TPS
2. Anttoni Honka, JYP
3. Henri Nikkanen, Jukurit
4. Antti Saarela, Lukko
5. Mikko Kokkonen, Jukurit
6. Lassi Thomson, Ilves
7. Leevi Aaltonen, KalPa
8. Matias Maccelli, Dubuque Fighting Saints (USHL)
9. Patrik Puistola, Tappara
10. Ville Heinola, Lukko
11. Iivari Räsänen, Tappara
12. Konsta Hirvonen, HIFK
13. Kalle Loponen, Kärpät
14. Kim Nousiainen, KalPa
15. Juuso Pärssinen, TPS

» Lähetä palautetta toimitukselle