FinnProspectsin junioriranking: HIFK:n Nordgren nosti osakkeitaan varaustilaisuuden kynnyksellä

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Jesperi Kotkaniemi ja Niklas Nordgren olivat isossa roolissa, kun Pikkuleijonat saalisti kevään MM-kisoissa kultaa.
Kuva © Leijonat.fi
FinnProspects on julkaissut varaustilaisuuden kynnyksellä kauden viimeisen rankinginsa. Kärkikolmikko Jesperi Kotkaniemen johdolla pysyi ennallaan, mutta kärjen takana Pikkuleijonien johtohahmo Niklas Nordgren nosti sijoitustaan vahvan MM-kisapanoksensa myötä.

Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects kokoaa joka toinen kuukausi rankingin NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista, ja rankingit julkaistaan myös Jatkoajassa. FinnProspectsin ranking on sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistava ranking 15 varaamattomasta suomalaispelaajasta on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Varaustilaisuuteen on aikaa hieman alle viikko, ja FinnProspects on julkaissut lopullisen rankinginsa varattavissa olevista suomalaispelaajista. Koko kauden ajan rankingissa ykkössijalla ollut Ässien Jesperi Kotkaniemi on paras suomalainen myös varaustilaisuuden kynnyksellä. Hyökkääjä saa sivuston asiantuntijoilta varauksettomia kehuja, vaikka luistelussa hänellä on vielä kehittämisen varaa.

− Täydellisen kokonaisvaltainen pelaaja, jonka pelikäsitys ja syöttötyöskentely ovat erinomaisella tasolla. Hän on kilpailukykyinen, fyysisesti vahva ja puolustuksellisesti luotettava. Luistelussa on hieman kehittämistä, mutta se ei pidättele häntä NHL:ssä, FinnProspectsin asiantuntija Marco Bombino kuvailee.

− Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hän väläytteli keskushyökkääjänä erinomaista työmoraaliaan ja pelikäsitystään. Näen hänen pelaavan keskushyökkääjän paikalla ensi kaudella, asiantuntija Asko Huuki arvioi Kotkaniemeä.

Rasmus Kupari ja Jesse Ylönen pitivät sijoituksensa edelliseen rankingiin verrattuna, mutta Sampo Ranta putosi yhden sijoituksen alaspäin Niklas Nordgrenin noustua viidenneltä sijalta neljänneksi. Espoo Unitedissa viime kaudella pelannut Ylönen ei ole Kotkaniemeen ja Kupariin verrattuna saanut osakseen suurta huomiota, mutta FinnProspects arvostaa hyökkääjän korkealle.

− Ylösen peli perustuu laukomiseen ja korkeaan pelikäsitykseen. Hän kykenee keskitasoa paremman pelinäkemyksensä avulla tekemään nopeita päätöksiä, jotka tuottavat tilanteita hyökkäyspäässä sekä hänelle itselleen että hänen joukkuekavereilleen, asiantuntija Markus Suhonen kehuu Yhdysvalloissa syntynyttä Ylöstä.

Pikkuleijonissa keväällä tulosta tehnyttä Nordgrenia asiantuntijat kuvailevat kiekollisesti lahjakkaaksi pelaajaksi, jonka pelaamista koko ja luistelu ovat ajoittain verottaneet.

− Nordgren ei ole ilmiömäinen luistelija, mikä on omalta osaltaan suuri kysymysmerkki. Hänen laukauksensa ja hyökkäyspelilliset kykynsä ovat kuitenkin niin erinomaiset, että hänen varausnumeronsa pitäisi olla suhteellisen pieni, sivuston päätoimittaja Miika Arponen arvioi.

Eniten osakkeitaan edelliseen rankingiin verrattuna nosti Peetro Seppälä, joka nousi neljä sijaa ylöspäin. Juuso Ketola putosi edellisestä rankingista puolestaan kolme sijaa alaspäin.

FinnProspectsin lopullinen ranking:

1. Jesperi Kotkaniemi, Ässät
2. Rasmus Kupari, Kärpät
3. Jesse Ylönen, Espoo United, nyk. Pelicans
4. Niklas Nordgren, HIFK
5. Sampo Ranta, Sioux City Musketeers (USHL)
6. Justus Annunen, Kärpät
7. Lenni Killinen, Espoo United, nyk. Ässät
8. Linus Nyman, Kingston Frontenacs (OHL), nyk. Lukko
9. Santeri Salmela, KooKoo
10. Toni Utunen, Tappara
11. Peetro Seppälä, KooKoo
12. Veini Vehviläinen, Kärpät
13. Arttu Nevasaari, Kärpät
14. Eetu Päkkilä, Kärpät
15. Juuso Ketola, Ässät

» Lähetä palautetta toimitukselle