FinnProspectsin draft-ranking: Ville Heinola nousi jo Kaapo Kakon vanaveteen, Anttoni Hongan osake hiipuu yhä

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Uutinen
Ville Heinola on nyt jo sijalla kaksi.
FinnProspectsin uusin ranking nostaa Lukon Ville Heinolan yhä korkeammalle sijalle kaksi ja tiputtaa JYPin Anttoni Hongan alemmaksi sijalle kuusi. Lisäksi Tapparan Patrik Puistola on noussut jo suomalaislupausten kärkiviisikkoon.

Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects kokoaa kauden aikana joka toinen kuukausi rankingin NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista. FinnProspectsin ranking on sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistava ranking 20 varaamattomasta suomalaispelaajasta on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Sivusto julkaisi uusimman rankinginsa maanantaina. Aiemmin ranking julkaistiin 15 varaamattomasta pelaajasta, mutta suomalaislupausten laajuuden myötä pelaajia on nyt yhdellä listalla kaksikymmentä.

TPS:n superlupaus Kaapo Kakko pitää edelleen vankasti ykkössijaa hallussaan, mutta kärkikymmenikössä on tapahtunut runsaasti muutoksia edelliseen, tammikuussa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen julkaistuun listaukseen nähden.

Puolustaja Ville Heinola on jatkanut lähes koko kauden kestänyttä nousuaan. Hän on noussut nyt peräti toiselle sijalle. Edellisessä rankingissa hän oli sijalla kolme noustuaan listalla neljä pykälää. Jukurit-puolustaja Mikko Kokkonen putosi Heinolan nousun myötä kolmannelle sijalle.

Neljännellä sijalla on Heinolan tavoin jyrkkää nousua tehnyt Patrik Puistola, joka on esiintynyt kauden aikana Liigassa, Mestiksessä ja Nuorten SM-liigassa. Tapparassa hän on pelannut 16 ottelua tehoin 0+1. LeKissä on sen sijaan syntynyt hurjaa jälkeä: 20 otteluun hyökkääjä on takonut 15 maalia ja 24 tehopistettä.

Pohjois-Amerikassa pelaava Lassi Thomson on sijalla viisi ja kauden alussa vielä toisella sijalla ollut Anttoni Honka on pudonnut kuudenneksi. Henri Nikkanen, Leevi Aaltonen, Antti Tuomisto ja Antti Saarela täydentävät kärkikymmenikön.

FinnProspectsin uusin ranking:

1. Kaapo Kakko, TPS
2. Ville Heinola, Lukko
3. Mikko Kokkonen, Jukurit
4. Patrik Puistola, Tappara
5. Lassi Thomson, Kelowna Rockets (WHL)
6. Anttoni Honka, JYP
7. Henri Nikkanen, Jukurit
8. Leevi Aaltonen, KalPa
9. Antti Tuomisto, Ässät
10. Antti Saarela, Lukko
11. Matias Maccelli, Dubuque Fighting Saints (USHL)
12. Marcus Kallionkieli, Sioux City Musketeers (USHL)
13. Tuukka Tieksola, Kärpät
14. Kalle Loponen, Kärpät
15. Aku Räty, Kärpät
16. Iivari Räsänen, Tappara
17. Kim Nousiainen, KalPa
18. Juuso Pärssinen, TPS
19. Kristian Tanus, Tappara
20. Matias Mäntykivi, SaiPa

» Lähetä palautetta toimitukselle