FinnProspectsin draft-ranking: Suomalaisten tähtiloisto jatkuu myös ensi vuonna − Anton Lundell kaikista kirkkain lupaus

LIIGA, MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Anton Lundell esiintyi viime kaudella HIFK:ssa.
Kuva © Saimi Airaksinen
FinnProspects julkaisi ensimmäisen rankinginsa ensi vuoden suomalaislupauksista. HIFK:n Anton Lundell on tuoreen rankingin kärkinimi ja hänen jälkeensä listalla on tulivoimaa erityisesti Tapparasta ja Kärpistä.

Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects kokoaa kauden aikana joka toinen kuukausi rankingin NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista. FinnProspectsin ranking on sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistava ranking varaamattomista suomalaispelaajista on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Tämän vuoden varaustilaisuus järjestettiin viime viikonloppuna, mutta FinnProspects julkaisi hiljattain ensimmäisen rankinginsa NHL:n ensi vuoden varaustilaisuuden suomalaispelaajista. Tuolloin pääikäluokkana ovat vuonna 2002 syntyneet pelaajat.

15 pelaajan joukossa on yhteensä seitsemän pelaajaa Kärpistä ja Tapparasta. HIFK:sta ponnistavat listan kärkinimi Anton Lundell sekä puolustaja Christoffer Sedoff. Lundellin jälkeen kärkikolmikossa ovat Kasper Simontaival ja Roni Hirvonen. Veeti Miettinen ja Roby Järventie ovat listalla neljäntenä ja viidentenä.

Ruben Rafkin pelasi viime kaudella listan ainoana pelaajana ulkomailla. Puolustaja edustaa USHL:ssä pelaavaa Tri-City Stormia, jossa hän teki 38 ottelussa tehopisteet 2+8. Pelipaikkojen osalta ainoana maalivahtina listalla on Kärppien Joel Blomqvist, joka torjui kuluneella kaudella B-nuorten SM-sarjassa ja Nuorten SM-liigassa.

FinnProspectsin alustava ranking:

1. Anton Lundell, HIFK
2. Kasper Simontaival, Tappara
3. Roni Hirvonen, Ässät
4. Veeti Miettinen, Blues
5. Roby Järventie, Ilves
6. Joel Blomqvist, Kärpät
7. Topi Niemelä, Kärpät
8. Kasper Puutio, Kärpät
9. Ruben Rafkin, Tri-City Storm (USHL)
10. Oliver Suni, Kärpät
11. Joel Määttä, Jokerit
12. Christoffer Sedoff, HIFK
13. Eemil Viro, TPS
14. Arttu Tuomaala, Tappara
15. Oskari Luoto, Tappara

» Lähetä palautetta toimitukselle