FinnProspectsin draft-ranking: Kaapo Kakko jahtaa realistisesti koko NHL:n ykkössijaa – Kärpistä ja Tapparasta löytyy potentiaalisia yllättäjiä

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Kaapo Kakko johtaa ikäluokkansa suomalaislupauksia.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher
FinnProspectsin kauden viimeinen ranking nostaa kärkikaksikoksi tutut nimet Kaapo Kakon ja Ville Heinolan. Tapparan Patrik Puistola nousi lopulta listan kolmanneksi lupaavimmaksi pelaajaksi. Potentiaalisia yllättäjiä löytyy myös Kärpistä.

Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects kokoaa kauden aikana joka toinen kuukausi rankingin NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista. FinnProspectsin ranking on sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistava ranking varaamattomista suomalaispelaajista on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Sivusto julkaisi lopullisen rankinginsa NHL:n varaustilaisuuden alla tiistaina. Suomalaislupausten laajuuden myötä pelaajia on nyt yhdellä listalla 25, ja jokaisesta pelaajasta on Finnprospectsin asiantuntijoiden kommentteja. Lisäksi asiantuntijat arvioivat, millä kierroksella kukin pelaaja tulisi osaamisensa ja potentiaalinsa perusteella varata.

Edelliseen listaukseen nähden kärkikaksikko on pysynyt muuttumattomana, mutta sen jälkeen sijoitusten osalta on tapahtunut liikehdintää. MM-kisoissa säväyttänyt Kaapo Kakko ja koko kauden ajan nousua listalla tehnyt Ville Heinola ovat kaksi parasta suomalaislupausta. Patrik Puistola nousi yhden sijan kolmanneksi ja puolustajat Lassi Thomson, Mikko Kokkonen ja Anttoni Honka valtasivat seuraavat sijat.

Kärppien Tuukka Tieksola nousi kolme sijaa ylöspäin ollen listalla seitsemäntenä. Tieksolaa sivuston asiantuntijat kuvailevat peliä tekeväksi laitahyökkääjäksi, jonka syöttäminen ja pelinäkemys ovat erinomaisella tasolla. Häntä kuvataan varaustilaisuuden mustaksi hevoseksi ja yhdeksi ikäluokkansa aliarvostetuimmaksi pelaajaksi.

Antti Tuomisto, Leevi Aaltonen ja Henri Nikkanen täydentävät kärkikymmenikön. USHL:ssä kuluneella kaudella pelanneet Matias Maccelli ja Marcus Kallionkieli ovat sijoilla 11 ja 12. Uutena pelaajana listalla on muun muassa Jami Krannila, joka pelasi viime kaudella niin ikään Pohjois-Amerikassa.

Yli-ikäisinä listalle pääsivät Kristian Tanus, joka on sijalla 18, sekä Lukko-torjuja Lassi Lehtinen, joka on sijalla 25.

FinnProspectsin kauden 2018–2019 loppuranking:

1. Kaapo Kakko, TPS
2. Ville Heinola, Lukko
3. Patrik Puistola, Tappara
4. Lassi Thomson, Kelowna Rockets (WHL)
5. Mikko Kokkonen, Jukurit
6. Anttoni Honka, JYP
7. Tuukka Tieksola, Kärpät
8. Antti Tuomisto, Ässät
9. Leevi Aaltonen, KalPa
10. Henri Nikkanen, Jukurit
11. Matias Maccelli, Dubuque Fighting Saints (USHL)
12. Marcus Kallionkieli, Sioux City Musketeers (USHL)
13. Antti Saarela, Lukko
14. Juuso Pärssinen, TPS
15. Kalle Loponen, Kärpät
16. Kim Nousiainen, KalPa
17. Aku Räty, Kärpät
18. Kristian Tanus, Tappara
19. Iivari Räsänen, Tappara
20. Jami Krannila, Sioux Falls Stampede (USHL)
21. Matias Mäntykivi, SaiPa
22. Santeri Hatakka, Jokerit
23. Aleks Haatanen, Pelicans
24. Aarne Intonen, TPS
25. Lassi Lehtinen, Lukko

» Lähetä palautetta toimitukselle