FinnProspectsin draft-ranking: Kärppien juniorituotannon uusimmat hedelmät johtavat vuoden 2021 varaustilaisuuden suomalaisjoukkoa

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Aatu Räty on Kärppien seuraava suurlupaus.
Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects julkaisi ensimmäisen rankinginsa vuoden 2021 varaustilaisuuden suomalaispelaajista. Kärppien Aatu Räty ja Samu Tuomaala muodostavat oululaispainotteisen suomalaislupausten kärjen.

Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects kokoaa jääkiekkokauden aikana useita rankingeja NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista. Rankingit ovat sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistavat rankingit varaamattomista suomalaispelaajista on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Tämän vuoden varaustilaisuus sai päätöksensä noin viikko sitten, mutta FinnProspects suuntaa katseensa jo ensi vuoden varaustilaisuuteen ja siellä varattavina oleviin, vuonna 2003 syntyneisiin suomalaislupauksiin. Sivusto julkaisi maanantaina ensimmäisen rankinginsa tulevaan varaustilaisuuteen.

Kärkipaikalla on Kärppien Aatu Räty, jolla on allaan jo 14 ottelua Liigassa. Tällä kaudella Rädyn odotetaan pelaavan pitkälti U20 SM-sarjaa, mutta 17-vuotias keskushyökkääjä nähdään todennäköisesti silloin tällöin myös Liigan puolella. Toisella sijalla on niin ikään Kärppiä edustava Samu Tuomaala, joka debytoi hiljattain Liiga-jäillä. U20 SM-sarjassa hän on tehnyt yhdeksään otteluun tehopisteet 2+4.

Kärkiviisikon täydentävät Jokerien Samu Salminen, KalPan Atte Lehikoinen ja Kiekko-Espoon Verner Miettinen. 17-vuotias Miettinen on tämän vuoden varaustilaisuudessa kuudennella kierroksella NHL:ään varatun Veeti Miettisen pikkuveli.

FinnProspectsin ranking koostuu muun muassa viidestä Kärppien lupauksesta, kahdesta Jokerien lupauksesta ja kahdesta Tapparan lupauksesta. Oululaisseura Kärppien edustus ensi vuoden varaustilaisuuden suomalaispelaajien joukossa on siis vahva.

FinnProspectsin 1. ranking vuodelle 2021:

1. Aatu Räty, Kärpät
2. Samu Tuomaala, Kärpät
3. Samu Salminen, Jokerit
4. Atte Lehikoinen, KalPa
5. Verner Miettinen, Kiekko-Espoo
6. Ville Koivunen, Kärpät
7. Eetu Liukas, TPS
8. Viljami Marjala, Kärpät
9. Jimi Suomi, Jokerit
10. Niko Huuhtanen, Tappara
11. Jere Virolainen, Tappara
12. Samuel Helenius, JYP
13. Jeremi Tammela, Lukko
14. Joona Korhonen, Ilves
15. Viljami Juusola, Kärpät

» Lähetä palautetta toimitukselle