FinnProspectsin draft-ranking: Kärppien Topi Niemelä säväyttää − Pelaajat Pohjois-Amerikan juniorisarjoista tekevät tuloaan

LIIGA, MAAJOUKKUE, NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Topi Niemelä on jo noussut Liiga-jäille.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
FinnProspectsin uusimmassa rankingissa esiintyy yhteensä viisi Pohjois-Amerikassa pelaavaa junioripelaajaa. Kärppien 17-vuotias tulokaspuolustaja Topi Niemelä on listalla kolmantena esiinnyttyään jo Liiga-kaukaloissa.

Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects kokoaa kauden aikana joka toinen kuukausi rankingin NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista. FinnProspectsin ranking on sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistava ranking varaamattomista suomalaispelaajista on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Viime viikolla sivusto julkaisi kauden kolmannen ja kaikista uusimman rankinginsa. HIFK:n Anton Lundell pitää hallussaan kärkipaikkaa eikä hänen asemansa ole uhattuna. Tällä kaudella Lundell on pelannut petopaidoissa 20 ottelua tehoin 6+6. Ässissä pelaava Roni Hirvonen on listalla toisena ja Kärppien komeettapuolustaja Topi Niemelä kolmantena.

Niemelä on kehittynyt lupaavaa vauhtia, sillä hän on pelannut koko tämän kauden Kärppien Liiga-joukkueessa. Vielä viime kaudella hän esiintyi oululaisseuran A-nuorissa ja B-junioreissa. Kärppien A-nuorten maalivahti Joel Blomqvist on listalla seitsemäntenä, ja hänkin on päässyt lähelle Liiga-kaukaloita luukkuvahdin roolissa.

Tapparan Kasper Simontaival ja Kiekko-Espoon Veeti Miettinen ovat listalla neljäntenä ja viidentenä. Kuudentena oleva Kasper Puutio pelaa WHL:ssä Swift Current Broncosissa ja kauden 22 ottelussa on syntynyt yhdeksän tehopistettä. Myös Ruben Rafkin, Oliver Suni, Joel Määttä ja Christoffer Sedoff pelaavat Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa.

Jokerien Joni Jurmo on noussut rankingissa hiljalleen ylöspäin ollen tällä hetkellä sijalla 12. Isokokoinen puolustaja on säväyttänyt kiekollisilla ominaisuuksillaan, ja hän onkin Nuorten SM-liigan alle 18-vuotiaiden puolustajien pistepörssissä toisena. Edellä on toistaiseksi vain TPS:n Samuel Knazko.

FinnProspectsin uusin ranking:

1. Anton Lundell, HIFK
2. Roni Hirvonen, Ässät
3. Topi Niemelä, Kärpät
4. Kasper Simontaival, Tappara
5. Veeti Miettinen, Kiekko-Espoo
6. Kasper Puutio, Swift Current Broncos (WHL)
7. Joel Blomqvist, Kärpät
8. Roby Järventie, Ilves
9. Ruben Rafkin, Windsor Spitfires (OHL)
10. Oliver Suni, Oshawa Generals (OHL)
11. Eemil Viro, TPS
12. Joni Jurmo, Jokerit
13. Juuso Mäenpää, Jokerit
14. Joel Määttä, Sioux City Musketeers (USHL)
15. Christoffer Sedoff, Red Deer Rebels (WHL)

» Lähetä palautetta toimitukselle