FinnProspectsin draft-ranking: HIFK:n Anton Lundell on Suomen suuri toivo − JYP-kaappaus Joni Jurmo nousee kohisten

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
HIFK:n Anton Lundell on suomalaislupausten kärkinimi.
Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects on julkaissut lopullisen rankinginsa tulevaan varaustilaisuuteen. HIFK:n Anton Lundell on yksinoikeutetusti listan kärkinimi, mutta hänen takanaan piilee hyvinkin potentiaalisia lupauksia.

Juniorijääkiekkosivusto FinnProspects kokoaa jääkiekkokauden aikana useita rankingeja NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista. Rankingit ovat sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistavat rankingit varaamattomista suomalaispelaajista on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Nyt FinnProspects on julkaissut lopullisen rankinginsa tulevaan varaustilaisuuteen. Marraskuussa julkaistuun rankingiin nähden Anton Lundellista, Roni Hirvosesta ja Topi Niemelästä koostuva kärkikolmikko pysyi samana, mutta Kärpissä koko kauden pelannut Niemelä ohitti Ässät-hyökkääjä Hirvosen sijoittuen toiseksi. Sivuston asiantuntijat arvioivat Lundellin varausnumeroksi 5−10. HIFK-hyökkääjän lisäksi Niemelä on ainoa suomalaislupaus, jolla on asiantuntijoiden mukaan rahkeita ykköskierroksen varaukseen.

Tapparan Kasper Simontaival sijoittui lopulta neljänneksi ja Ilveksen Roby Järventie viidenneksi. Kuluneella kaudella Mestis-joukkue Kooveessa tehoillut Järventie nousi kolme sijaa. Hyökkääjän sisääntulo aikuisten sarjoihin oli vahva, sillä hän teki 36 ottelussa peräti 23 maalia ja yhteensä 38 tehopistettä. Sivuston asiantuntijat kuvailevat Järventietä maalintekijäksi, jonka kehityskohteet koskevat pelaamisen johdonmukaisuutta ja monipuolisuutta.

− Järventie on luontainen maalintekijä. Hän kykenee viimeistelemään kaukaa loistavalla laukauksellaan, mutta hän tekee maaleja myös maalin läheisyydestä. Tällä hetkellä Järventie on pelaajana hieman yksiulotteinen. Hänen pelaamisensa johdonmukaisuus on myös huolenaihe. Kun hän on parhaimmillaan, hän näyttää mahtavalta. Silloin tällöin hän voi kuitenkin jäädä täysin pimentoon.

Puolustaja Joni Jurmo nousi peräti kuusi sijaa ylöspäin sijoittuen lopulta kuudenneksi. Nuorten SM-liigassa otteillaan säväyttänyt Jurmo teki 43 ottelussa 28 tehopistettä. 194-senttinen puolustaja siirtyi hiljattain Jokereista JYPiin kolmen vuoden sopimuksella.

− Hänellä on hurjasti potentiaalia. Isokokoisuudesta ja loistavasta luistelusta muodostuva yhdistelmä on todella houkutteleva, ja sen myötä hänet voidaankin huutaa yllättävän pienellä varausnumerolla. Jurmo voi saada aikaan paljon huomiota tehdessään aikanaan debyyttinsä Liigassa, FinnProspectsin asiantuntijat kuvailevat Jurmoa.

Veeti Miettinen, Joel Blomqvist, Eemil Viro ja Oliver Suni täydensivät kärkikymmenikön. Kärppien kanssa sopimuksen tehnyt Kasper Puutio putosi edelliseen rankingiin verrattuna viisi sijaa sijoittuen 11:nneksi. Puutio pelasi viime kaudella kahdessa WHL-joukkueessa, Swift Current Broncosissa ja Everett Silvertipsissa.

Uusina niminä listalle pääsivät Ville Ottavainen, Karri Aho, Axel RindellRami Määttä ja Matias Rajaniemi. Ottavainen pelasi kuluneen kauden Pohjois-Amerikassa OHL-joukkue Kitchener Rangersissa, mutta solmi Kärppien kanssa sopimuksen ensi kaudesta.

FinnProspectsin lopullinen ranking:

1. Anton Lundell, HIFK
2. Topi Niemelä, Kärpät
3. Roni Hirvonen, Ässät
4. Kasper Simontaival, Tappara
5. Roby Järventie, Ilves
6. Joni Jurmo, JYP
7. Veeti Miettinen, Kiekko-Espoo
8. Joel Blomqvist, Kärpät
9. Eemil Viro, TPS
10. Oliver Suni, Oshawa Generals (OHL)
11. Kasper Puutio, Kärpät
12. Ruben Rafkin, TPS
13. Juuso Mäenpää, KalPa
14. Christoffer Sedoff, Red Deer Rebels (WHL)
15. Ville Ottavainen, Kärpät
16. Joel Määttä, Sioux City Musketeers (USHL)
17. Karri Aho, Ilves
18. Axel Rindell, Jukurit
19. Rami Määttä, Ässät
20. Matias Rajaniemi, Pelicans

» Lähetä palautetta toimitukselle