Finaalipaikka jäi haaveeksi – hallitseva mestari Kanada kaatoi Tyttöleijonat

Muut Sarjat / Uutinen
Maalivahti Kiia Lahtinen joutui antautumaan neljä kertaa Kanadaa vastaan.
Kuva © Chris Tanouye/HHOF-IIHF Images
Kanada oli liian kova vastus Tyttöleijonille. Tappio vaahterapaidoille välierässä lukemin 4-1 tarkoittaa, että Suomen osalta turnauksen viimeisessä ottelussa lähdetään metsästämään pronssisia mitaleja.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa Suomen tie vie pronssiotteluun. Välierä päättyi Kanadan voittoon lukemin 4-1. Turnauksessa Tyttöleijonien pelit ovat päättyneet jo kolme kertaa näihin lukemiin.

Ensimmäisessä erässä Kanada näytti kaapin paikan ja viimeisteli kolme maalia Suomen verkkoon. Maalintekijöinä Marianne Picard, Jenna Buglioni sekä Lindsay Bochna. Tyttöleijonilla oli koko erän ajan vaikeuksia päästä kiinni omaan peliin ja vastustaja käytti tilanteet hyödykseen.

Toisessa erässä Suomi pelasi aktiivisemmin ja oli liikkuvaisempi joukkue verrattuna ensimmäiseen erään. Liikkeen lisääminen pakotti Kanadan rikkomaan ja Tyttöleijonille tarjoutui useita mahdollisuuksia tehdä kavennusosuma. Ylivoimat eivät kuitenkaan tuottaneet haluttua lopputulosta. Erä jäi maalittomaksi kummankin joukkueen osalta.

Tyttöleijonat jatkoivat hyvää liikettä viimeisessä erässä pakottaen Kanadan rikkomaan. Nyt ylivoima toimi ja maalintekijänä jälleen kerran joukkueen kapteeni Nelli Laitinen. Syöttöpisteet Suomen ainoaan osumaan saivat Sofianna Sundelin ja Sanni Rantala. Viisi minuuttia myöhemmin vaahterapaitojen Kendall Cooper sinetöi ottelun lopputuloksen iskemällä pelin viimeisen maalin.

Suomen turnaus päättyy pronssiottelussa torstaina klo 13.30. Vastustaja selviää illan USA-Venäjä -ottelun jälkeen.