Finaalien ensimmäiseen näytökseen joukkueet lähtevät vain pienillä muutoksilla – Kristian Tanus ja Ben Blood palaavat pelikentille

LIIGA / Uutinen
Kuva © Ville Tohka
Tappara ja Pelicans aloittavat toisen perättäisen finaalisarjansa Nokia-areenalla. Kumpikin joukkue selvitti välieränsä otteluvoitoin 4–1. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella runkosarjassa neljästi ja voitot menivät Tapparalle 3–1.

Tappara ja Pelicans kohtaavat toista vuotta putkeen Liigan finaaleissa. Molempien välieräsarja katkesi viidessä pelissä. Kevään sensaatiosta KalPasta ei ollut syöksemäänTapparaa pronssiotteluun ja lahtelaiset huimaa kevättä torjuneen Niklas Kokon johdolla passittivat oululaiset pronssipeliin. 

Tamperelaiset voittivat viime keväänä mestaruuden otteluvoitoin 4–1, mutta lauantai-iltana käynnistyvästä sarjasta on odotettavissa tasaisempaa. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella runkosarjassa neljä kertaa Tapparan voittaessa otteluista kolme ja Pelicansin ainoa voitto tuli omalla kotikentällään tammikuussa lukemin 4–2. 

Tapparalla muutoksia illan otteluun edellisestä ottelusta on vain yksi. Kristian Tanus palaa kokoonpanoon 13. hyökkääjäksi ja Taylor Matson ei mahdu tänään tamperelaisten kokoonpanoon. Rikard Grönborg luottaa muutoin samoihin pelaajiin kuin välierien viimeisessä koitoksessa.

Pelicansilla muutoksia on peräti kaksi. Ben Blood tekee paluun pelikentille muutaman ottelun huilin jälkeen. Puolustuksessa kovaotteiselle pelaajalle tilaa tekee Saku Salminen, joka tipahtaa kokoonpanon ulkopuolelle. Sen lisäksi Leevi Tukiainen palaa kokoonpanoon 13. hyökkääjäksi nuoren Jesse Kiiskisen tilalle.

Maalissa jatkavat tutusti Tapparalla Christian Heljanko ja Pelicans veräjää vartioi oletusti nuori haastaja Kokko.

» Lähetä palautetta toimitukselle