Filppula ja Korpikoski palaavat TPS:n kokoonpanoon – Pelicans jatkaa ketjujen sekoittamista

LIIGA / Uutinen
Ilari Filppula pyrkii tänään ohjaamaan joukkoja kaukalosta käsin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Puolivälierien viidennet ottelut pelataan tänään Lahdessa ja Turussa. Kotijoukkueet lähtevät otteluun selkä seinää vasten. Sekä Pelicans, että TPS ovat tehneet useita muutoksia kokoonpanoihinsa keskiviikon kamppailuihin verrattuna.

TPS saa kokoonpanoonsa rutkasti lisää kokemusta Ilari Filppulan, Lauri Korpikosken ja Petrus Palmun palatessa kaukaloon. Ykkösketjua lukuunottamatta TPS on tehnyt muutoksia kaikkiin ketjuihinsa. Filppula ottaa paikan kakkosketjun vasemmasta laidasta. Palmu tulee mukaan kolmosketjuun ja myös toinen laituri vaihtuu, kun nelosessa keskiviikkona hyökännyt Markus Nurmi nousee Elias Karvosen johtaman ketjun toiseen laitaan. Kapteeni Korpikoski tulee mukaan nelosketjuun, jossa hänen kanssaan pelaavat Jonne Virtanen sekä Lauri Pajuniemi. Puolustuksen ja maalivahdin osalta TPS ei ole tehnyt muutoksia.

TPS:n vastustaja HPK on neljästä vielä pelaavasta puolivälieräjoukkueesta ainoa, joka lähtee otteluun täysin samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona.

Pelicansin osalta mielenkiintoisin yksityiskohta kokoonpanossa on kärkipuolustaja Mikko Kousan paluu kokoonpanoon. Kousa on merkitty kokoonpanoon kolmospariin. Hänen tieltään Aleksandr Štšemerov siirtyy seitsemänneksi puolustajaksi. Muuten Pelicans-puolustus pysyy samana keskiviikkoon nähden. Hyökkäyksessä jokainen lahtelaisketju on kokenut uudista. Ykkösketjuun Juhamatti Aaltosen tilalle nousee Hynek Zohorna. Aaltonen tippuu kakkosketjuun ja viime pelissä kakkosessa pelannut Severi Lahtinen hyppää kolmosen laidalle. Jesse Ylönen palaa kokoonpanoon ja kolmosketjuun. Taavi Vartiainen sekä Roope Elimäki tippuvat kokoonpanosta pois. Jussi Olkinuora jatkaa Pelicansin maalinsuulla. 

Pelicansia vastaan asettuva HIFK on tehnyt ainoastaan pari muutosta keskiviikkoon nähden. Juho Keränen ja Micke-Max Åsten vaihtavat paikkoja päittäin. Keränen hyökkää tänään kakkosketjussa ja Åsten nähdään neloskentässä. Ilmari Pitkänen nousee kokoonpanoon nelosketjuun ja Teemu Engberg siirtyy katsomon puolelle. Puolustuksen osalta HIFK jatkaa täysin samoilla pareilla kuin keskiviikkona ja Atte Engren pelaa maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle