Fanit vaativat Jokereita vetäytymään KHL:stä välittömästi: "KHL ei todellakaan ole sellaista, minkä takana voimme seistä"

KHL / Uutinen
Jokereiden faniryhmä haluaa suojella seuraansa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokereiden kannattajaryhmä Eteläpääty ry vaatii seuraa jättämään KHL:n välittömästi.

Helsingin Jokerien virallinen kannattajayhdistys Eteläpääty julkaisi tiistaina tiedotteen, jonka mukaan faniryhmä vaatii seuraa jättämään KHL:n.

Kannattajat luonnehtivat Jokerien pelien jatkumisen KHL-jäillä aiheuttavan koko seuralle vahinkoa, jota ei välttämättä pystytä korjaamaan. Samasta syystä yhdistys vetoaa myös, että seuran junioritoimintaa pyörittävä Jokerit ry vetäisi seuratunnuksen pois KHL-joukkueen käytöstä.

− Onhan tämä tosi vaikea asia, varmaan vaikein mahdollinen päätös meille. Yhdistyksen hallituksessa ollaan asiaa käsitelty ja siltä osin meillä on hyvin yksimielinen käsitys asiasta, kertoo Eteläpääty ry:n varapuheenjohtaja Roope Räty.

− Haluamme pelien loppuvan välittömästi. Tulevaisuudesta ei pysty tietenkään sanomaan, kun ei tiedä, onko joskus olemassa sellainen sarja, missä Jokerit voisi kestävästi pelata. Se, mitä KHL on tällä hetkellä, se ei todellakaan ole sellaista, minkä takana voimme seistä, Räty linjaa.

KHL-pudotuspelien on määrä alkaa 1. maaliskuuta Jokerien kotiottelulla. Suomalaisittain suunnitelmia varjostavat Venäjän valtion viime päivien toimet.

Venäjä tunnusti maanantai-iltana Suomen aikaa Ukrainan itäosissa yksipuolisesti itsenäisiksi Venäjän tuella tunnustautuneet alueet, ja marssitti joukkonsa rajan yli Ukrainan alueelle. Tätä pidetään yleisesti länsimaissa invaasiona Ukrainan alueelle. Euroopan unioni ja kansainvälinen yhteisö ovat jo varoittaneet Venäjää merkittävästi tiukentuvista pakotteista, jotka vaikuttaisivat vääjäämättä Jokerien toimintaan.

Räty ei osaa arvioida, miten realistista on odottaa Jokerien pelien päättyvän välittömästi.

− Tavallaan tässä ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja. Fanin näkökulmasta on vaikeaa miettiä niitä realiteetteja, kun ei ole tietoa taloudellisista ja sopimuksellisista sitoumuksista. Toisaalta kun meillä ei ole niitä sitoumuksia, voidaan sanoa rehellinen mielipide, ollaan rehellisiä itsellemme ja asialle, Räty summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle