FPS kiinnitti veljeskaksikon hyökkäykseensä

MESTIS / Uutinen
Miku Ronkainen jatkaa pelejään kasvattajaseurassaan.
Kuva © Lauri Meriläinen
Mestikseen ensi kaudeksi palaava Forssan Palloseura teki ensimmäiset pelaajasopimuksensa tulevalle kaudelle. Joukkueen hyökkäyksessä viilettävät ensi kaudella Miska ja Miku Ronkainen.

Miska ja Miku Ronkainen tekivät sopimukset ensi kaudeksi FPS:ään. Hyökkääjät ovat veljeksiä ja forssalaisseuran omia kasvatteja.

Veljeksistä vanhempi, Miku pelasi viime kaudellakin FPS:n paidassa Suomi-sarjaa. 22-vuotias hyökkääjä pelasi kauden aikana runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 40 ottelua ja iski niissä tehot 25+22=47. Hän pääsi kokeilemaan kauden aikana myös Mestis-vauhtia TUTOssa neljän ottelun verran, joissa merkkautti yhden syöttöpisteen.

− Tosi hyvä fiilis ja odottavaisin mielin kohti Mestistä. Viime kaudella oli tavoitteena, että pääsisi kesken kauden jo haistelemaan vauhtia. Kun Mestis-lisenssi Forssaan myönnettiin, ei ollut kovin vaikea kieltäytyä sopimuksesta, koska nyt pääsee valmistautumaan ensimmäiseen kokonaiseen Mestis-kauteen omassa kasvattajaseurassa ja hienojen fanien edessä, totesi vanhempi Ronkainen.

− Vierailusta TUTOssa jäi hyvä fiilis. Huomasin, että pärjäsin hyvin vauhdissa ja kiekolla pystyi tekemään samoja asioita, kuin Suomi-sarjassakin vaikka ensimmäiset pari peliä menikin totutteluun.

Veljesparin nuorempi painos Miska palaa puolestaan Forssaan HPK:n junioreista, jossa kiekkoili viisi edelliskautta. Viime kaudella HPK:n A-nuorten kapteenina toiminut 20-vuotias hyökkääjä nakutti Nuorten SM-Liigassa 36 ottelussa tehot 13+18=31. Hän esiintyi myös yhdessä liigaottelussa sekä kahdessa CHL-kamppailussa HPK:n liigamiehistössä.

− Hienot fiilikset palata kotiin! Silloin kun lähin Hämeenlinnaan niin mietin, että olisi hienoa palata Forssaan vielä joskus. Mestis-nousua olen toivonut jo muutaman vuoden ajan ja nyt kun se tuli, niin on hyvät fiilikset seuran ja koko kaupungin puolesta, veljeksistä nuorempi kommentoi.

Veljekset kuuluvat todelliseen kiekkosukuun, sillä poikien isä Marko Ronkainen pelasi FPS:ssä I divisioonaa ja Mestistä kausina 1999-2005. Veljesten setä Toni Ronkainen kiekkoili myös forssalaisjoukkueessa Mestiksessä sekä Suomi-sarjassa kaudet 2003-2010.

» Lähetä palautetta toimitukselle