FPS hankki takalinjoilleen roppakaupalla taitoa, mestaripuolustaja IPK-paitaan

MESTIS / Uutinen
Robert von Gerdten päätti kautensa mestaruusjuhliin. Ensi kaudella puolustaja kantaa IPK:n karhupaitaa.
Kuva © Juha Alamäki
Kiekko-Vantaa, FPS, JoKP ja IPK vahvistivat rivejään uusilla kenttäpelaajilla. Hokki täydensi puolestaan maalivahtikaksikkonsa.

Kiekko-Vantaa on tehnyt sopimukset puolustaja Leevi Karjalaisen sekä hyökkääjä Perttu Iso-Kuortin kanssa.

23-vuotias Karjalainen pelasi viime kauden Joensuun Kiekko-Pojissa. Hän on pelannut aiemmin Mestistä myös Ketterässä, jossa juhli mestaruutta keväällä 2022. Puolustajalla on tilillään myös 22 Liiga-ottelua SaiPan paidassa.

Iso-Kuortti, 21, siirtyy puolestaan Vantaalle naapurikaupunki Espoosta. Hän pelasi viime kaudella Mestiksen mestarijoukkueen riveissä 40 runkosarjaottelua, joissa teki tehot 3+5.

Kiekko-Vantaan joukkue on noin yhtä kentällistä vaille valmiina tulevaan kauteen. Seuralla on sopimukset kahden maalivahdin, kuuden puolustajan ja yhdentoista hyökkääjän kanssa.

Kiekollista taitoa FPS:n puolustukseen

Joukkueen rakennus on loppusuoralla myös Forssassa. Palloseuralla on kasassa sopimukset jo 23 pelaajan kanssa.

Tuoreimpia lisäyksiä viherpaitojen joukkoon ovat nuoret puolustajat Tomi Niku ja Viljami Jokirinne, joita molempia pidetään etenkin kiekollisesti taitavina pelaajina.

21-vuotias Niku on ehtinyt pelata kolmen edelliskauden aikana yli sata ottelua Mestistä. Viime kaudella hän edusti KeuPaa ja keräsi 36 runkosarjaottelustaan tehot 3+13.

Jokirinteelle ensi kausi on puolestaan ensimmäinen miesten sarjoissa. 19-vuotias puolustaja oli viime kaudella Ilveksen U20-joukkueen tehokkain pakki. Hän iski 38 ottelussaan pisteet 9+16.

– Saimme puolustukseen juuri ne pelaajat, joita vielä etsimme. Niku omaa valtavan potentiaalin. Hänen kykynsä lukea peliä on erinomainen. Taitoa löytyy myös kiekollisesta pelaamisesta. Jokirinne on nuori puolustaja, jolta löytyy tehokuutta ja kokoa miesten peleihin, FPS:n urheilutoimenjohtaja Mikko Aho iloitsee.

Myös Joensuuhun kaksi uutta puolustajaa

Puolustajat Kasper Mäenpää ja Samu Romakkaniemi pelaavat ensi kaudella Joensuun Kiekko-Pojissa.

Hermeksestä siirtyvälle Mäenpäälle Joensuu on jo ennestään tuttu kaupunki, sillä hän pelasi kauden 2019-2020 seuran junioreissa. Viime kaudella 21-vuotias puolustaja pelasi Mestiksen runkosarjassa 42 ottelua tehoin 1+10.

20-vuotias Romakkaniemi siirtyy Itä-Suomeen Jyväskylästä. Oululaislähtöinen puolustaja pelasi viime kauden pääosin JYP:n U20-miehistössä, mutta kävi pelaamassa myös kaksi Mestis-peliä KeuPassa. Romakkaniemi on pelannut junioriurallaan useamman kauden ajan myös Luulajassa Ruotsissa.

Mestiksen mestaripuolustaja Iisalmeen

IPK on pestannut Kiekko-Espoon mukana Mestiksen mestaruuden voittaneen Robert von Gerdtenin, 20, ensi kauden miehistöönsä.  Jukureiden sopimuspelaajiin kuulunut von Gerdten siirtyi runkosarjan lopussa Espooseen, jossa pelasi kolme runkosarja- ja 11 pudotuspelikamppailua.

– Von Gerdten on todella tärkeä kiinnitys puolustukseen. Monipuolinen puolustaja, joka pystyy laadukkaaseen avauspeliin kovankin paineen alla. Nuori mies pääsi jo viime kaudella Liiga-pelien makuun Jukureissa ja oli isossa roolissa Mestiksen pudotuspeleissä Kiekko-Espoon mestaruusjoukkueessa, kehuu päävalmentaja Marko Tuomainen.

Lisäksi IPK solmin jatkosopimuksen hyökkääjä Santeri Suomalaisen kanssa. Ketterässä Mestis-uransa käynnistäneelle hyökkääjälle tuleva kausi on kolmas IPK-paidassa. Viime kaudella 26-vuotias Suomalainen teki tehot 4+3.

Hokin maalivahtikaksikko valmiina

Kiekko-Espoon U20-joukkueessa kaksi edelliskautta torjunut Faustas Nauseda siirtyy Kajaaniin. 22-vuotias maalivahti on lähtöisin Vantaalta, mutta on edustanut junioritasolla myös Liettuan maajoukkuetta.

Hokin veräjänvartijakaksikon muodostavat ensi kaudelle Nauseda sekä FPS:sta siirtynyt Eetu Nieminen.

– Nauseda on nuori, eteenpäin menevä maalivahti. Hyvin liikkuva, jolla oli iso halu päästä Kajaaniin. Odotettavissa hyvä ja terve kilpailu maalivahtiosastolle, joka potkii molempia meidän maalivahteja eteenpäin, kommentoi päävalmentaja Pasi Räsänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle