Expressen: Ville Nieminen MODOn päävalmentajaksi

Muut Sarjat / Uutinen
Ville Niemisen valmennusura on jatkumassa Ruotsissa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Ville Niemistä on pidetty Expressenin mukaan potentiaalisena MODOn valmentajana jo viikon verran, ja nyt pesti on varmistunut. Hän kävi keskusteluja seurajohdon kanssa ja nousi pääehdokkaaksi valmentajan pestiin.

Nieminen lopetti pelaajauransa vuonna 2015 ja siirtyi välittömästi valmennustehtäviin. Hän toimi ensin vuoden Mestiksessä KeuPa HT:n päävalmentajana ja siirtyi sitten kahdeksi vuodeksi Jukurien apuvalmentajaksi. Kesällä 2018 hän aloitti työt Pelicansissa, jonka Nieminen johdatti ensimmäisellä kaudellaan runkosarjan kolmanneksi. Kausi päättyi kuitenkin puolivälierätappioon, ja Nieminen sai lähteä kesken vaikean viime kauden.

Pelaajaurallaan Nieminen seitsemää NHL-seuraa edustanut Nieminen voitti Stanley Cupin Colorado Avalanchessa vuonna 2001. Suomessa hän edusti Tapparaa kahdeksalla kaudella pääsarjassa ja ura päättyi Lukossa. Uraan mahtui myös kausia KHL:ssä ja Ruotsissa, jossa hän pelasi HockeyAllsvenskania Malmö Redhawksin ja Örebro HK:n riveissä.

Kahdesti Ruotsin mestaruuden voittanut MODO putosi Ruotsin pääsarjasta keväällä 2016 ja on sen jälkeen yrittänyt turhaan nousta takaisin. Tällä kaudella joukkue oli pelaamassa nousukarsintapaikasta ennen kauden keskeytymistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle